Word abonnee

Helden in het nieuws

Gebroederlijk naast elkaar in Southampton

door: Redactie Helden
11 november 2015

2 oktober 1983, Ajax – FC Groningen. Als broer Erwin aan de bal is denkt Ronald Koeman niet na. Met een vuile tackle van achteren vloert hij zijn broer. Volgens commentator Evert ten Napel kondigde Ronald het al voor de wedstrijd aan: 'Als het moet, dan gaat ook Erwin naar de grond.' En zo geschiedde.

Van rivaliteit tussen de gebroeders Koeman is anno 2015 geen sprake meer. Integendeel zelfs. Ze zitten als trainers gebroederlijk naast elkaar, bij Premier League-club Southampton. En ze doen het niet onverdienstelijk. In het eerste seizoen eindigden ze op de zevende plaats. 

Ronald en Erwin Koeman staan centraal in de tweede aflevering van Hollandse Helden. Hoe vergaat dat, zo voor het eerst samen op de bank? Ook spreken ze over het Nederlands elftal en Ronald gaat in op de ziekte van zijn oud-trainer en vriend Johan Cruijff. Een kijkje achter de schermen bij misschien wel de bekendste voetbalbroers van Nederland. 

De eerste aflevering van Hollandse Helden is nu te bekijken: klik hier. Alle afleveringen kijken? Dat kan via iTV van KPN.

Delen: