Word abonnee

Helden in het nieuws

Gesink: ‘Liefst win ik overal waar ik start’

door: Redactie Helden
9 september 2016

Robert Gesink is deze week dankzij zijn goede prestaties in de Ronde van Spanje verkozen tot Held van de Week. De wielrenner van Lotto-Jumbo won zijn eerste etappe in een grote ronde. Onze Helden zocht hem onlangs op.

Een gebroken been, een gecompliceerde zwangerschap, de ziekenhuisopname van zijn zoontje en noem het allemaal maar op. Lange tijd is het vallen en opstaan geweest voor Robert Gesink en zijn gezin. Inmiddels is er meer rust in huize Gesink en samen met zijn vrouw en kinderen emigreerde hij naar Girona. 

Samen met zijn team Lotto NL-Jumbo ging hij op hoogtestage in Tenerife, een ideale plaats om voor te bereiden op de belangrijkste wedstrijd van het jaar: de Tour de France. Wilco Kelderman is een van de ploeggenoten van Robert bij Lotto NL-Jumbo. “Hij is van een superniveau en met elkaar kunnen we elkaar naar een hoger niveau tillen.” 

'Hij is een echte prof, een echte topsporter'

Zijn trainer bij Lotto NL-Jumbo is Louis Delahaije, die alleen maar lovende woorden heeft voor Gesink. “Het is gewoon een ontzettend gedreven jongen. Een echte prof, een echte topsporter. Het is altijd mooi om met topsporters te werken en gelukkig hebben we er daar nogal wat van in de ploeg.”

Robert Gesink was klaar voor de Tour de France en als voorbereiding reed hij nog de Ronde van Zwitserland. Daar ging het mis voor hem. Hij kwam ten val, liep een hersenschudding op en miste daardoor De Tour. Een enorme klap voor hem. In de Vuelta keerde hij terug en hoe! Hij won een loodzware etappe op de Col d'Aubisque en daar was hij dolblij mee. 

De hele aflevering van Onze Helden is nu voor KPN-abonnees te zien via iTV en Play van KPN en voor iedereen tijdelijk via: http://www.kpn.com/onzehelden.

Delen: