Word abonnee

Helden in het nieuws

Goos: ‘Mijn Harley is mijn baby’

door: Robert Prins
25 april 2016

Michelle Goos heeft naast het handbal nog twee passies, tatoeages en motorrijden. In de nieuwe Helden vertelt de handbalster hoe ze de liefde voor haar Harley-Davidson en de tatoeages heeft ontwikkeld.

Motoren
“Na handbal is motorrijden mijn tweede passie. De liefde voor motoren heb ik overgenomen van mijn ouders. Beiden rijden net als ik op een Harley-Davidson. Ik was achttien jaar toen ik besloot mijn auto- en motorrijbewijs te halen. Een jaar later reed ik al op een Harley. Tot op de dag van vandaag rijd ik op dat ding rond. Ik vind het prachtig. Op een dag kwam de hoofdredacteur van het tijdschrift Bigtwin langs bij het Nederlands team. Hij wilde een interview met mij doen over mijn passie voor motoren. Na het gesprek vroeg hij of ik een baan zocht. Ik was net afgestudeerd, denk een week of twee. Dus ik zei: 'Dat ligt eraan. Ik weet niet wat je voor ogen hebt.' Hij wilde mij als testrijdster hebben voor zijn blad. Ik zag mezelf al over het circuit scheuren, maar dat bleek het niet te zijn. Hij wilde dat ik overal in het land motoren ging ophalen, er twee weken op zou rondrijden om er volgens een stukje over te schrijven. Ik doe het nu drie jaar en het bevalt nog altijd prima.

'Ik heb ooit een motor 'een Chinees prutsding' genoemd, ha. Daar waren ze achteraf niet zo blij mee'

Of ik het lastig vind om sommige motoren helemaal af te branden? Nee, hoor. Geloof me, dat is veel makkelijker dan een positief stuk schrijven. Als iets niet goed is, zeg ik het. Zo simpel is het. Ik heb ooit een motor 'een Chinees prutsding' genoemd, ha. Daar waren ze achteraf niet zo blij mee. In het begin vond ik het weleens lastig om tot een goed verhaal te komen, had er nog niet zoveel verstand van. Tegenwoordig gaat het steeds makkelijker, weet ik beter waar ik op moet letten. Ik vind het supervet om op al die verschillende merken te mogen rijden, maar als ik mijn eigen motor weer zie, denk ik: ja, dat is hem. Dat is mijn baby. Er gaat niets boven mijn eigen Harley.”

Goos Fashion
Naast handballen en motorrijden, runt ze samen met haar neef Don een webwinkel, genaamd Goos Fashion. “Ik heb altijd iets met mode gehad. Vroeger als klein meisje versierde ik al mijn eigen schoenen met pareltjes en steentjes. In eerste instantie wilde ik een winkel openen in Amsterdam, maar dat bleek niet te combineren met het handbal. Een webshop is een mooi alternatief. Begin vorig jaar heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en sindsdien is het allemaal heel snel gegaan. Ik kocht kleding in en lanceerde mijn eigen website. Ik richt me vooral op mannen, want zij zijn toch degene die niet graag naar de winkel gaan. Op dit moment gaat het erg goed, heb zelfs al een aantal vaste klanten. Ik ben blij dat ik door de webshop naast het handbal toch iets met mode kan doen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Tatoeages
Wie tijdens wedstrijden naar de 26-jarige speelster van VOC Amsterdam kijkt, valt meteen één ding op: de grote tatoeage op haar linkerschouder. Daarmee is gelijk haar derde grote passie genoemd. “Ik ben dol op tatoeages, heb er veel,” zegt Michelle in Helden. “De afspraak voor de volgende staat alweer, ha. Toen ik 21 werd, heb ik mijn eerste laten zetten. Ik wilde het al heel lang, sinds mijn vijftiende of zo. Ik had een ontwerp klaarliggen, maar mijn moeder zei: 'Als je achttien bent, mag je hem laten zetten.' Dus ik wachten. Toen het eenmaal zover was, ging ik met mijn ontwerp weer naar mijn moeder. ‘Nee, als je het huis uitgaat,' zei ze opeens. Dus ik dacht: ja, dat is lekker. Misschien ben ik wel dertig als ik het huis uitga. Dit is niet eerlijk. Mijn vader zei toen: 'Als je 21 bent en je wil het nog steeds, dan mag het.'

'Als je mij over tien jaar spreekt, staat heel mijn arm vol, daar ben ik vrij zeker van'

Dus toen ik 21 werd, heb ik direct een afspraak gemaakt en hem laten zetten. Toen ik thuiskwam en hem liet zien, waren mijn ouders allebei boos. Ze vonden het helemaal niks. Nu een paar jaar later hebben ze zelf ook tatoeages, ha. Mijn vader was zestig toen hij zijn eerste liet zetten en mijn moeder 55. Ze zijn helemaal om. Ik denk dat als ik niet met mijn huidige vriend was geweest, ik er nog veel meer had gehad. Hij is er niet zo’n fan van. Toch zit hij eraan te denken om er ook eentje te nemen. We zullen zien. Ik ga er in ieder geval lekker mee door. Als je mij over tien jaar spreekt, staat heel mijn arm vol, daar ben ik vrij zeker van.”

Wil je het hele verhaal met Michelle lezen? Kijk dan in de nieuwe Helden, die nu in de winkel ligt. Natuurlijk kun je het interview ook lezen via Blendle.

Delen: