Word abonnee

Helden in het nieuws

Goos: ‘Ik vind het allemaal best wel spannend’

door: Robert Prins
1 september 2016

Michelle Goos komt komend seizoen uit voor de Duitse club Buxtehuder SV. De 26-jarige handbalster was de enige speelster van het Nederlands handbalteam, die nog actief was in de Nederlandse competitie. 22 jaar lang kwam ze uit voor VOC Amsterdam. “Dit was het juiste moment om een keer naar het buitenland te gaan.”

Ha Michelle, hoe is het met je?
“Goed hoor!”

Ben je alweer volledig bijgekomen van de lange reis uit Rio de Janeiro?
“Nou, bijna. Het was heel vermoeiend. Zo’n lange reis hakt er natuurlijk in. Ik had duidelijk last van een jetlag, ha. Gelukkig kan ik de komende dagen nog even rustig aan doen. Komende zondag vertrek ik pas naar Duitsland.”

Jullie wonnen in Rio de Janeiro net geen medaille. Heb je de teleurstelling al een beetje verwerkt?
“Zeker. Natuurlijk is het balen dat we net geen medaille hebben gewonnen. In de halve finale hadden we echt kunnen winnen van Frankrijk. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Daarnaast hebben we een aantal keer niet het niveau gehaald, dat we graag zouden willen. Toch ben ik onwijs trots op wat we gepresteerd hebben. Als je mij vier jaar geleden had gezegd dat we vierde zouden worden op de Olympische Spelen, dan had ik daar meteen voor getekend.”

Een paar dagen geleden ben je samen met volleybalster Anne Buijs gehuldigd in Oostzaan. Hoe was dat?
“Heel leuk! We kenden elkaar eigenlijk pas twee weken, hadden elkaar ontmoet in Rio. Dat was heel toevallig. Sindsdien hebben we elkaar regelmatig gesproken, voelt het alsof we elkaar al jaren kennen.”

Je hebt er dus een nieuwe vriendin bij?
“Zeker! Het is jammer dat ze aan de andere kant van de wereld gaat wonen (Anne speelt komend seizoen in de Braziliaanse volleybalcompetitie, red.), maar we gaan zeker contact houden.”

Na 22 jaar ga je VOC Amsterdam verlaten. Je hebt voor één jaar getekend bij de Duitse club Buxtehuder SV. Waarom heb je voor deze overstap gekozen?
“Het kwam op mijn pad, voelde meteen erg goed. Alles was goed geregeld, dus ik dacht: waarom niet? Dit was het juiste moment om een keer naar het buitenland te gaan.”

Er waren ook andere clubs geïnteresseerd toch?
“Jazeker. Genoeg. Maar die pasten allemaal niet in mijn plaatje.”

'Het is maar vier uur rijden van Amsterdam. Mijn ouders kunnen dus regelmatig langskomen. Dat is prettig'

Ik sprak je een aantal maanden geleden. Toen zei je dat je een mogelijk overstap naar het buitenland best wel spannend vond.
“Dat vind ik nog steeds, ha. Het helpt enorm dat ik deze stap niet alleen hoef te zetten. Mijn vriend gaat namelijk met me mee. De club heeft een baan voor hem gevonden, dus ik ben helemaal gelukkig. Ook is het maar vier uur rijden van Amsterdam. Mijn ouders kunnen dus regelmatig langskomen. Dat is prettig.”

Wat zeiden je ouders toen duidelijk werd dat je naar het buitenland zou vertrekken?
“Die waren erg enthousiast, zeiden dat ik het misschien al veel eerder had moeten doen, ha.”

Er staan twee Nederlandse speelsters onder contract bij Buxtehuder SV. Heeft dat ook nog een rol gespeeld in jouw keuze voor deze ploeg?
“Tuurlijk! Dat vind ik erg fijn. Daardoor sta ik er ook bij de club niet alleen voor. Mede dankzij de aanwezigheid van Yara Nijboer en Lynn Knippenborg moet het helemaal goed komen.”

Heb je al veel leuke reacties gehad?
“Ja, niet normaal. Door alle berichtjes heb ik er eigenlijk zelf nog niet eens zoveel over kunnen nadenken, ha. Ik vind het erg leuk. Iedereen is tot nu toe alleen maar positief, ze gunnen het mij enorm.”

Nou, heel veel succes bij je nieuwe club!
“Dank je wel!”

Delen: