Word abonnee

Helden in het nieuws

Helden 30 ligt nu in de winkel!

door: Redactie Helden
12 april 2016

De nieuwe Helden ligt in de winkel! Wat kunt u van de 30e editie, die in het teken van sportouders staat, verwachten?

Tekst gaat verder onder de foto

Rafael van der Vaart: 'De enige die me echt kan raken is Damian'
Foto: John Kramer

Het is niet altijd makkelijk om Rafael van der Vaart te zijn. Ga maar na: hij krijgt geen speeltijd bij Real Betis Sevilla, zijn liefdesleven wordt breed uitgemeten in de media en hij moet het vaak stellen zonder zijn zoon Damian. Helden ging bij hem langs in Spanje. “Natuurlijk laat het me niet onberoerd wat me allemaal privé is overkomen en wat er onlangs weer aan bagger over me heen is gekomen. En toch ben ik een gelukkig mens.” 

Tekst gaat verder onder de foto

Luis Suarez: 'Ik mag niet meer het slechte voorbeeld geven'
Foto: John Kramer

Luis Suarez leeft zijn droom. Hij groeide op in de straten van Montevideo en kwam via FC Groningen, Ajax en Liverpool terecht bij FC Barcelona. De spits vormt met Lionel Messi en Neymar de meest bewierookte aanval ter wereld. Maar buiten het veld is hij nog altijd bescheiden en de familieman zoals we hem in Amsterdam leerden kennen. Voor Onze Helden gingen we bij hem langs en spraken met hem over Barça, zijn gezin, het bijtincident en Ajax. 

Tekst gaat verder onder de foto

Tom Dumoulin: 'De Dumoulin-rage gaat ook weer voorbij'
Foto: Dirk-Jan van Dijk

Tom Dumoulin (25) was ineens hot in 2015 en daar moest hij erg aan wennen. De verwachtingen zullen hoog zijn tijdens de Giro en de olympische tijdrit. Voor de storm weer losbarst, spreken we hem. “Geen enkele beslissing in mijn leven is een abc’tje.” 

Tekst gaat verder onder de foto

14 keer Johan Cruijff
Foto: ANP, John Kramer

Hoe vaak hij Johan Cruijff door de jaren heen heeft gesproken? Frits Barend is de tel kwijt. Hij liep als een rode draad door de journalistieke carrières van die van hem en partner in crime
Henk van Dorp. Frits haalt veertien herinneringen op. Maar mooier dan Rafael van der Vaart kunnen we het nauwelijks verwoorden: elk woord dat je aan Johan Cruijff wijdt, is een woord te weinig. 

Tekst gaat verder onder de foto

Inge Dekker: 'Ik leef nog een beetje in een roes'
Foto: Marcel Krijger

Zwemster Inge Dekker (30) kreeg in februari de diagnose baarmoederhalskanker. Een zware operatie volgde. Onlangs kreeg ze te horen
dat ze weer ‘schoon’ is. En nu gaat Inge alles in het werk stellen om te schitteren op de Spelen in Rio. “Ik heb mijn grote doel al bereikt: ik ben weer gezond.” 

Tekst gaat verder onder de foto

Michelle Goos: 'Mijn Harley is mijn baby'
Foto: Bill Tanaka

Michelle Goos (26) is een opvallende verschijning in het handbalteam. Ze rijdt op een motor, heeft tal van tatoeages, bestiert haar eigen webwinkel en is de enige international die nog gewoon in Nederland speelt. Ze mag zich opmaken voor de Spelen en kan een lange neus maken naar de pestkoppen die haar het leven zuur maakten. 

Tekst gaat verder onder de foto

Annemarie, moeder van Edith Bosch: 'Ik heb mijn dochter weer terug'
Foto: Iris Planting

In het leven van Edith Bosch draaide jarenlang alles om judo. Ze was niet alleen een bitch op de mat, ook ernaast. Het zorgde ervoor dat de relatie met haar ouders uiteindelijk bekoelde, vertelt ze in haar biografie Expeditie Edith. Ook raakte ze met zichzelf in de knoop. Nu is Edith weer gelukkig en is de relatie met haar moeder Annemarie weer zoals die hoort te zijn.

Tekst gaat verder onder de foto

 

Peter Sagan: 'We zijn allemaal egoïsten aan het worden'
Foto: Gerlinde Schrijver

“Het gaat niet goed met de wereld en ik ben bang voor de toekomst.” Een opvallend statement van wereldkampioen wielrennen Peter Sagan (26) bij de huldiging in Richmond. In een exclusief interview met Helden geeft de Slowaak zich bloot. Over zijn sterrenstatus, ongeschoren benen, huwelijk met jeugdvriendin Katarina en zijn oproep in Richmond. 

Tekst gaat verder onder de foto

Bauke Mollema: 'Ik ben nu eenmaal een nieuwsgierig mens'
Foto: Curly and straight

Bauke Mollema is de kopman van Trek-Segafredo en verhuisde voor het wielrennen onlangs naar Monaco. Maar zijn leven bestaat uit meer dan de fiets. Bauke helpt zijn vrouw met de opvoeding van hun twee kinderen, houdt de toestand in de wereld nauwlettend in de gaten, is geïnteresseerd in andere culturen en leest veel boeken. 

Tekst gaat verder onder de foto

Moeders in de topsport
Foto: No candy

Topsportende moeders; ze zijn nog altijd een zeldzaamheid. Helden ging langs bij Gillian van den Berg, Suzanne Harmes, Carien Kleibeuker en Kirsten van der Kolk en hun kinderen.

Tekst gaat verder onder de foto

John Bosman: 'Alsof er een stukje uit mijn hart is weggenomen'
Foto: Hans Reitzema

John Bosman (51) is die spits die altijd en overal scoorde. Maar hij torst al bijna vijftien jaar ook een groot verdriet met zich mee. In oktober 2001 overleed zoontje Devin op vijfjarige leeftijd als gevolg van een verkeersongeluk.

Tekst gaat verder onder de foto

Familieportret Vincent Janssen
Foto: Roel Determeijer

Sport, daar draait het om in huize Janssen. Moeder Annemarie Verstappen werd wereldkampioen zwemmen en won drie olympische medailles, zoon Vincent Janssen is topscorer van AZ en kersverse international. Een portret van een bijzonder gezin. 

En verder:

Do en Jan Marijnissen vereren Steffi Graf en Jesse Owens

Eddie the Eagle

Orhan Delibas

Coach Robin van Galen is een kunstenaar op waterpologebied. Dus nodigden we hem uit in het Rijksmuseum.

Beachvolleybalduo Madelein Meppelink en Marleen van Iersel in Held geeft zich bloot.

Tonny de Jong heeft altijd anti-berenspray op zak. De oud-schaatser woont in Canada. 

Nederland doet niet mee aan het EK, dus moeten we maar genieten van de beste voetballer van Europa: Cristiano Ronaldo 

En nog veel meer! Lees hier de nieuwe Helden!

Delen: