Word abonnee

Helden in het nieuws

Helden 32 ligt nu in de winkel!

door: Redactie Helden
29 augustus 2016

De nieuwe Helden ligt in de winkel! Wat kunt u van de 32e editie verwachten?

Tekst gaat verder onder de foto

Bibian Mentel: 'Het liefst word ik een grijs omaatje'
Foto: Iris Planting

De schok was groot toen er bij meervoudig Nederland kampioen en paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mental (43) in juni opnieuw kanker werd geconstateerd. Ditmaal op een plek die niet operatief te behandelen is. Strijdvaardig praat ze over zichzelf, haar motivatie en haar wensen voor anderen. Om stil van te worden.

Tekst gaat verder onder de foto

Dirk Kuijt: 'Dat is toch de spitsendrang in mij'
Foto: Iris Planting

Dirk Kuijt is niet alleen de motor van Feyenoord, hij is dat ook van de Dirk Kuyt Foundation. Helden gaat langs bij de speler die is genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk speler van het jaar’. Hij spreekt over zijn stichting, over Feyenoord en de toekomst. “Ik wil ook ondervinden of het trainerschap me ligt.”

Tekst gaat verder onder de foto

Jordi Cruijff: 'Als mijn vader wilde, was hij super duidelijk'
Foto: Iris Planting

Johan Cruijff overleed op 24 maart dit jaar. Hij was niet alleen een groot voetballer, hij was ook een groot mens, richtte de Cruyff Foundation en de Cruyff Institute op. Ook nu hij er niet meer is, wordt zijn werk voortgezet door de familie. Frits Barend ging langs bij Jordi Cruijff voor een mooi en openhartig gesprek over zijn vader. “Dat we ons nu laten zien, is ook een beetje uit respect voor mijn vader.”

Tekst gaat verder onder de foto

Gouden duo Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberghe: 'Je moet even de diva spelen, Marit'
Foto: Soenar Chiamid

Marit Bouwmeester wilde vier jaar geleden wat haar maatje Dorian van Rijsselberghe had. Geen zilver, maar goud. In Rio werden ze allebei olympisch kampioen. We nodigden hen uit voor een goed gesprek over trekpoppen, dampende drollen en een hechte vriendschap.

Tekst gaat verder onder de foto

Danny Blind: 'Ik ben nooit bang voor ontslag'
Foto: Daan Brand

Danny Blind is een jaar bondscoach van Nederland. Zijn eerste doel, het bereiken van het EK, haalde hij niet. Zijn tweede doel, deelname aan het WK in 2018, start in september. Hij gelooft heilig in het slagen van die missie. We bespreken met hem een aantal personen, waarop hij openhartig reageert. En een paar landen.

Tekst gaat verder onder de foto

Sanne en Lieke Wevers: Een gouden band
Foto: ANP

De wereld van turntweeling Sanne en Lieke Wevers staat op z’n kop sinds Sanne olympisch kampioen werd op balk. Over de bijzondere band tussen de 24-jarige zusjes en de angst dat het goud tussen hen in komt te staan. 

Tekst gaat verder onder de foto

Sharon en Denise van Rouwendaal: Zussentijd
Foto: Soenar Chamid

De een woont in Frankrijk, de ander in Brazilië. Na het openwatergoud vielen Denise en Sharon van Rouwendaal elkaar huilend in de armen. Helden sprak met hen en merkte dat Denise een belangrijke rol heeft gespeeld bij het behalen van de olympische titel van haar zes jaar jongere zusje. “Shar, jij bent écht eigenwijs.”

Tekst gaat verder onder de foto

Marcel Kittel en Tess von Piekartz: 'We hebben vaak aan één blik genoeg'
Foto: Stef Nagel

Hij is het populaire sprintkanon uit Duitsland. Zij is de blonde spelverdeelster uit Nederland. Marcel Kittel en Tess von Piekartz hebben ruim anderhalf jaar een relatie. Helden sprak met hen af. “We hebben vaak aan één blik genoeg.”

Tekst gaat verder onder de foto

Oud-topsporters met hun eigen stichting: Giovanni van Bronckhorst, Edwin van der Sar, Richard Krajicek, Bas van de Goor en Esther Vergeer
Foto: Jasper Faber

Topsporters moeten vaak aan zichzelf denken om het maximale uit hun mogelijkheden te halen. Maar dat betekent niet dat ze geen oog hebben voor de wereld om hen heen. Tal van Nederlandse sporters zetten zich als ambassadeurs in voor goede doelen. Maar er zijn ook atleten die een eigen stichting hebben opgericht. Fotograaf Jasper Faber portretteert hen.

Tekst gaat verder onder de foto

Jiske Griffioen: Licht aan het eind van de tunnel
Foto: Marcel Krijger

Jiske Griffioen (31) zegevierde onlangs op Wimbledon en is de grote favoriet voor paralympisch goud. De gedreven rolstoeltennisster praat openhartig over haar ambities, haar twijfels en haar diepste verlangens. “Vrouwen brengen een groter offer dan mannen.”

En verder:

 

Steven Kruijswijk over 'de val' en zijn toekomstplannen
Baanwielrenster Shanne Braspennincx
Kiki Bertens en coach Raemon Sluiter
Golfer Joost Luiten
Hélène Hendriks en Özcan Akyol vereren Michael Jordan en Zinédine Zidane
Irene Schouten en Bianca Roosenboom bezoeken het Rijksmuseum
Victoria Koblenko gaat langs bij Jan Mulder
John de Bever
Pierre van Hooijdonk over de dag dat alles misging
Papendalganger Terrence Agard
Paralympiër Alexander van Holk in het familieportret
Bokser Peter Müllenberg geeft zich bloot

Delen: