Word abonnee

Helden in het nieuws

Hospes: ‘Thialf is mijn tweede thuis’

door: Redactie Helden
24 november 2015

Topschaatsers plaatsen ieder jaar steeds meer foto’s en video’s op hun social media. Ook selfies zijn populair op platforms als Instagram en SnapChat. Voor de rubriek Selfijs vraagt schaatsen.nl een topschaatser naar het verhaal achter de selfie. Deze week Jesper Hospes van Team Beslist.nl.

Een selfie van Jesper Hospes met Thialf op de achtergrond is als een kind met zijn dierbaarste knuffel: die blijven aan elkaar verbonden. Voor de 27-jarige sprinter van Team Beslist.nl speelt het ijsstadion in Heerenveen een grote rol in zijn leven. Sinds jongs af aan is Hospes er bijna iedere dag op te vinden. Zelfs tijdens de kerstdagen reed hij vroeger samen met jeugdvriend Sven Kramer rondjes.

'Ik moest daar zelfs op een gegeven moment mee stoppen, want de start werd erdoor onderbroken, ha'

Toch heeft het schaatsen niet altijd op nummer één gestaan bij de sprinter. “Nee, dat was voetbal. Als jongetje keek ik vaak naar mijn zus die in Thialf wedstrijden reed, maar daarna stond ik een balletje te trappen tegen de muur van het stadion. Ik moest daar zelfs op een gegeven moment mee stoppen, want de start werd erdoor onderbroken, ha.”

Hospes kreeg te maken met een fikse tegenvaller, door een knieblessure leek een voetbalcarrière er niet in te zitten. “Toen heb ik een jaar lang thuis gezeten, maar daar kon ik mijn energie niet kwijt. Mijn vader zette mij toen maar op schaatsen. Ik heb zelfs even aan shorttrack gedaan en ben bij het ijshockey wezen kijken. Maar uiteindelijk ging ik dus op jeugdschaatsen. En zo is het balletje gaan rollen.”

'Gingen vroeger altijd met de familie langs om te kijken'

Vanaf zijn dertiende is hij niet meer weg te denken uit Thialf. “Het is mijn tweede thuis, ik woon er zowat tegenover.” Hospes heeft Thialf al een aantal keer gerenoveerd zien worden. “De vorige verbouwingen heb ik ook allemaal meegemaakt. We gingen vroeger altijd met de familie langs om te kijken. Ja, ik heb veel dingen rigoureus zien veranderen.”

Lees het hele verhaal op schaatsen.nl.  

Delen: