Word abonnee

Helden in het nieuws

In beeld: Heldens mooiste 04-04-2016

door: Redactie Helden
4 april 2016

Helden Online plaatst wekelijks de mooiste juichmomenten, doelpunten en acties van onze Helden van de afgelopen week. Deze keer: Johan Cruijff herdacht in Barcelona en Amsterdam, de waterpolomannen winnen op het OKT van Spanje en Peter Sagan doet een wheelie bij het vieren van zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen.

Gracies, Johan
De Clásico in Spanje stond dit weekend in het teken van Johan Cruijff. Zijn overlijden raakte ook in Barcelona veel mensen in het hart. Met een prachtig eerbetoon werd Johan voorafgaande aan FC Barcelona – Real Madrid herdacht in Camp Nou.

 

Johan voor altijd nummer 14
Ook in Amsterdam werd stilgestaan bij de dood van de nummer 14. Nog voordat Ajax – PEC Zwolle begon, liepen fans van Ajax onder leiding van Sjaak Swart een mars, langs onder andere Stadion De Meer en Betondorp, waar Cruijff opgroeide. Toen de supporters eenmaal in het stadion zaten en de spelers het veld opkwamen, werd Johan net als in Camp Nou op een mooie wijze herdacht.

 

Waterpoloërs starten OKT met verrassende zege
Spanje was voor de Nederlandse waterpoloërs op het OKT de eerste tegenstander en ook meteen de zwaarste. Bijna niemand verwachtte dat de ploeg van Robin van Galen de Spanjaarden zou verslaan. En toch gebeurde het. Ondanks een 3-0 achterstand vochten de waterpoloërs zich terug naar 5-7.

 

Stuntman Sagan
Het was een spannende Ronde van Vlaanderen, die uiteindelijk gewonnen werd door de Slowaak Peter Sagan. De populaire renner vierde zijn overwinning op geheel eigen wijze. Nadat hij de finish was gepasseerd, gooide hij zijn voorwiel de lucht in om vervolgens kort op een stukje op enkel zijn achterwiel te rijden.

Delen: