Word abonnee

Helden in het nieuws

In beeld: Heldens mooiste 25-04-2016

door: Redactie Helden
25 april 2016

Helden Online plaatst wekelijks de mooiste juichmomenten, doelpunten en acties van onze Helden van de afgelopen week. Deze keer: Wout Poels wint Luik-Bastenaken-Luik, Feyenoord pakt de KNVB-beker en Henk Grol kroont zich voor de derde keer tot Europees kampioen.

Bekerwinst Feyenoord
Voor het eerst in acht jaar heeft Feyenoord weer een hoofdprijs gepakt. Toen versloegen de Rotterdammers Roda JC in de bekerfinale met 2-0, zondag moest FC Utrecht het afleggen met 2-1. Natuurlijk werd de bekerwinst na afloop uitgebreid gevierd met de eigen aanhang.

Winnende Wout Poels
Tot zondag 24 april 2016 hadden slechts drie Nederlanders Luik-Bastenaken-Luik op hun naam geschreven, maar door een mooie sprint is Wout Poels van Team Sky de vierde die de wielerklassieker heeft weten te winnen. Na een rit door natte sneeuw, regen en veel wind kwam hij uiteindelijk als eerste over de streep.

 

Henk Grol opnieuw Europees kampioen
Judoka Henk Grol heeft zijn Europese titel geprolongeerd. In het Russische Kazan versloeg de Haarlemmer, die uitkomt in de -100 klasse, de Belg Toma Nikiforov met een ippon (volle score). Voor Grol een opsteker richting de Spelen; vorige jaar verloor hij in de eerste ronde van de WK en had hij verschillende blessures. Het is de derde keer dat hij Europees kampioen werd. 

Delen: