Word abonnee

Helden in het nieuws

Kalff: ‘Formule 1-seizoen beetje voorspelbaar’

door: Robert Prins
4 juli 2015

Max Verstappen pakte twee weken geleden op de Red Bull Ring in Oostenrijk voor de tweede keer in zijn loopbaan punten in de Formule 1. De Nederlander hoopt vandaag in de Grand Prix van Engeland deze goede vorm vast te houden. We blikken vooruit met RTL-presentator Allard Kalff.

Allard, morgen staat de negende Grand Prix op het programma. Wat vind je tot nu toe van het Formule 1-seizoen?
“Ik vind het een beetje voorspelbaar. Mercedes zet de toon. Lewis Hamilton en Nico Rosberg hebben na acht races al een grote voorsprong op de rest. Geheel als een verrassing komt het overigens niet. Daarnaast vind ik de wijze waarop Sebastian Vettel bezig is erg knap. Het is zijn eerste seizoen bij Ferrari, maar hij rijdt totaal niet als een nieuweling. Hij is echt de nieuwe ING binnen het team. Na acht races is hij al de absolute leider van Ferrari.”

'Ik vind Silverstone een geweldig circuit. Er heerst altijd een waanzinnig gave sfeer'

Wat verwacht je van de race in Silverstone?
“Ik vind Silverstone een geweldig circuit. Er heerst altijd een waanzinnig gave sfeer. Als je daar bent, komt de geur van bacon & sausages je gelijk tegemoet. Je weet dan meteen dat je in Engeland bent, ha. Qua actie op de baan verwacht ik eigenlijk geen verrassingen. Net als bij de meeste wedstrijden, denk ik dat Mercedes ook dit weekend de toon gaat zetten. De grote vraag is welk team er tweede wordt.”

En van Max?
“Van Max verwacht ik altijd hetzelfde, namelijk dat hij zijn best doet. Vrijdag tijdens de trainingen deed hij het goed met een derde en zevende plaats.”

'Mooi om te zien dat er zoveel jonge fans van Max waren'

Na de laatste wedstrijd leverde Pastor Maldonado wat kritiek aan het adres van Verstappen. Volgens de Venezolaan nam hij ‘de regels niet helemaal in acht’. Wat vond jij van deze situatie?
“Maldonado deed die uitspraak net na de wedstrijd. Dan zit je als coureur nog vol emoties. Donderdag liet hij weten dat het allemaal erbij hoorde. Waarschijnlijk had hij de beelden even goed teruggekeken. Bij de TT van Assen was er afgelopen weekend een vergelijkbare situatie tussen Valentino Rossi en Marc Márquez. Zij streden tot het eind voor de overwinning en uiteindelijk ging de Italiaan er met de zege vandoor. Beide heren raakten elkaar in de laatste bocht van de wedstrijd. Rossi zei vervolgens eerst de beelden te willen terugkijken alvorens hij iets over de situatie zou zeggen. Dit soort dingen horen bij het racen. Bij Max en Maldonado zag het er misschien een beetje heftig uit, maar uiteindelijk viel het allemaal wel mee. Ik vind trouwens dat men de laatste tijd wel erg op zoek is naar dit soort nieuwtjes over Max.”

Tekst gaat verder onder de foto

Even wat anders. Afgelopen weekend was het evenement: Italia a Zandvoort. Wat vond je ervan?
“Ik was zelf even aanwezig in de ochtend en vond het een geweldig evenement. Het feit dat er zoveel mensen waren, is natuurlijk fantastisch voor de autosport. Daarnaast vond ik het mooi om te zien dat er zoveel jonge fans van Max waren. Zo zag ik bijvoorbeeld veel vaders met hun zonen. Omdat er tijdens het Formule 1-seizoen geen wedstrijden worden gereden op een circuit als Zandvoort of Assen was dit evenement voor veel mensen de enige mogelijkheid om Max in het echt te zien. Dat zal ook één van de redenen zijn waarom het zo druk was afgelopen zondag.”

Waar kijk je de Grand Prix morgen?
“Ik presenteer bij RTL de GP2-series, dus ik ben gewoon aan het werk. Ik zal natuurlijk met een schuin oog naar de Formule 1-race kijken.”

Delen: