Word abonnee

Helden in het nieuws

Kalff: ‘Ik heb een rotsvast vertrouwen in Max’

door: Redactie Helden
24 juli 2015

De familie Verstappen bewaart mooie herinneringen aan de Hungaroring in Hongarije. Op dit circuit wist vader Jos in 1994 zijn eerste podiumplaats te pakken in de Formule 1. Dit weekeinde wist Max Verstappen met zijn vierde plek vriend en vijand te verrassen. Helden Online blikte voor dit weekend vooruit met autosport-reporter en voormalig autocoureur Allard Kalff.

Max Verstappen rijdt komend weekeinde op de Hungaroring in Hongarije. Wat kunnen we verwachten?
“De Hungaroring is in vaktermen een ‘Mickey Mouse-circuit’. Het is een klein circuit met weinig rechte stukken en niet veel snelle bochten. Torro Rosso heeft dit seizoen laten zien dat ze op dit soort circuits goed kunnen presteren, bijvoorbeeld op het circuit in Monaco. Het is momenteel heel erg warm in Hongarije. Dat betekent dat de coureurs op een goede manier met hun banden om moeten gaan. Wat dat betreft zie ik goede kansen voor Ferrari; zij hebben tijdens de Grand Prix in Maleisië, toen het ongeveer net zo warm was, laten zien dat ze goed partij kunnen bieden tegen Mercedes.”

'Max is altijd gebrand om te presteren. Dat zit nou eenmaal in hem'

Jos Verstappen eindigde op hetzelfde circuit in 1994 als derde, vlak achter Michael Schumacher en Damon Hill. Zou Jos Max daar nog aan herinnerd hebben?
“Ja, dat weet ik wel zeker! Dat was pas Jos’ zijn achtste Grand Prix en toen al stond hij op het podium. Dat record kan Max hem dus niet meer afpakken!”

Ook tijdens de Grand Prix van Hongarije in 1994 was het ongezond warm. Maakt de hitte het extra moeilijk voor de coureurs?
“In het verleden waren de races in de hitte nog zwaarder dan tegenwoordig, omdat de wagens van vroeger nog niet over stuur- en rembekrachtiging beschikten. Tegenwoordig hebben de wagens dat wel, maar ook nu blijft het een slijtageslag. Als coureur moet je niet alleen ruim honderd minuten uiterst geconcentreerd zijn, maar ook een fysiek zware inspanning kunnen leveren.”

 

In Monaco heeft Max laten zien dat hij op kleine, bochtige banen ook goed kan passeren. Denk je dat hij dat ook op de Hongaroring weer voor elkaar krijgt?
“Laten we hopen dat hij zijn inhaalmanoeuvres dit keer niet nodig heeft en dat hij kan starten vanaf een mooie positie. Dan kan hij zich concentreren op het behouden van zijn plek, in plaats van dat hij van achteraan naar voren moet zien te rijden. Toch heeft Max dit seizoen laten zien dat er ook op een baan waar doorgaans minder gepasseerd wordt, nog altijd mogelijkheden zijn. Hij kan heel goed de situaties inschatten waar hij een voordeel uit kan halen.”

'Rij-technisch zou Max een transfer naar Ferrari zeker aankunnen'

Zou Max extra gebrand zijn op het behalen van de finishstreep, doordat hij tijdens de vorige GP in Engeland een ongelukkige crash maakte?
“Ik denk Max altijd gebrand is om te presteren. Dat zou eenmaal in hem. Daar heeft de vorige race helemaal niets mee te maken. Ik denk dat de bij Torro Rosso goed hebben uitgezocht wat er precies gebeurde bij de crash en daar moet Max weer van leren. Net zoals hij eigenlijk van alles moet leren dit seizoen. Ik zou bijna zeggen dat ik blij ben dat hij ook zoiets weer heeft ervaren, want ook dít moet je eens hebben meegemaakt om een volwaardig Formule 1-coureur te worden.”

Tekst gaat verder onder de foto

Verstappen werd onlangs in verband gebracht met Ferrari. Denk je dat hij die transfer al aankan?
“Dat Max in verband wordt gebracht met Ferrari neem ik met een korreltje zout. Ik denk dat het op dit moment niet meer is dan een gerucht. Rij-technisch zou Max het zeker aankunnen. Ik heb een rotsvast vertrouwen in Max, maar de vraag is of een overstap naar Ferrari verstandig zou zijn. In mijn ogen zit Max op dit moment goed bij de Red Bull-familie. Ik denk dat het ooit wel weer goed komt met Red Bull. Als ze daar weer een auto weten te bouwen waarmee ze wereldkampioen kunnen worden, dan moet Max klaar zijn om in die auto te stappen!”

De Formule 1-wereld heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Jules Bianchi. De discussie over de veiligheid van de Formule 1 is hierdoor weer op gang gekomen. Vind jij dat de FIA (de internationale autosportfederatie, red.) nu moet ingrijpen?
“Nee absoluut niet. Hoe tragisch het ongeluk ook is, Bianchi heeft zichzelf in gevaar gebracht door de gele waarschuwingsvlaggen te negeren en zijn snelheid onvoldoende te verminderen. Hij had de pech dat er precies op de plek waar hij crashte al een takelwagen stond, maar ik ben van mening dat dit ongeluk bijna niet voorkomen had kunnen worden door de Formule 1 nóg veiliger te maken. Als je met driehonderd kilometer van de baan afraast, dan loop je nou eenmaal een groot risico op een ongeluk. Ongevallen horen nou eenmaal bij de Formule 1. We hebben op dit moment te maken met een hele generatie Formule 1-coureurs die het laatste dodelijke ongeval van Aryton Senna niet hebben meegemaakt. Dat is alweer eenentwintig jaar geleden. Max Verstappen en Carlos Sainz Jr. waren toen nog niet eens geboren! Laten we blij zijn dat er al zo’n lange tijd niets is gebeurd. Uiteraard moet de autosportdederatie de kans op freak accidents zo klein mogelijk maken, maar om ze uit te sluiten, dat zal nooit gebeuren.”

Delen: