Word abonnee

Helden in het nieuws

Kimberley Klaver: ‘Ik wil in bad met Sven’

door: Redactie Helden
29 maart 2016

In de rubriek Op Glad IJs vraagt schaatsen.nl bekende Nederlanders naar hun liefde voor schaatsen. Actrice Kimberley Klaver, bekend van SpangaS en Voetbalvrouwen, vertelt over haar ervaringen op de Amsterdamse grachten en over een potentieel avontuur in bad met Sven Kramer.

Actrice Kimberley Klaver (30) groeide op in Abcoude. “Ik kan me nog een winter herinneren dat het heel erg vroor. Ik zat toen in groep vijf of zo. Er was in de buurt van mijn hui een fort, daaromheen kon je geweldig schaatsen op natuurijs. Op dat moment was iedereen van alle scholen daar te vinden. En niet onbelangrijk: er was warme chocolademelk. Ik kreeg beginnersschaatsen omgebonden en begon met mijn ouders heel voorzichtig te schuifelen op het ijs. Ik had geen stoel, mijn vader nam me bij de hand. Ik viel de hele tijd, maar was niet bang. Dat ben ik nog steeds niet snel. Ik moet zeggen dat het eigenlijk prima ging!”

'Dan mag Naomi wel aan de zijlijn kijken en coachen'

Ondanks dat ze tal van ervaringen heeft op het ijs, volgt ze het schaatsen niet op de voet. “Ik weet echt wel wie Sven Kramer is, maar dat is het ook wel. Wat ik een heel mooi moment vond, vooral ook als actrice, is dat moment dat zijn coach hem de verkeerde kant op stuurde. Die emotie, die verslagenheid en die pijn die hij toen uitstraalde, dat was indrukwekkend. Hoe diep hij gaat en hoeveel hij geeft, dat was in dat moment allemaal terug te zien. Wat een vuur.”

Tijdens het gesprek vertelt Kimberley Klaver over de romantiek van het schaatsen, maar helaas is ze nog nooit op date gevraagd op de ijsbaan. “Dat lijkt me echt heel romantisch, maar ik heb het nog nooit gedaan. Net als in die Amerikaanse films, van die rondjes om elkaar heen draaien. Wat een goed idee!”

Voor de LINDA.tv maakt Kimberley het programma Badgasten, waarin ze BN’ers uitnodigt voor een interview in bad. “Als je het mij op de man af vraagt, zou ik daar Sven Kramer wel voor willen uitnodigen. Ik vind hem wel interessant, vooral door dat vuur in zijn ogen. Hij heeft een verhaal en het is een blikvanger. Dan mag Naomi wel aan de zijlijn kijken en coachen. Ha!”

'De Elfstedentocht staat hoog op mijn bucketlist

De ultieme droom voor de Daredevil is om nog één ding op schaatsen te bereiken. “De Elfstedentocht staat hoog op mijn bucketlist. Dan bedoel ik niet de hele tocht, maar ik zou wel een héél klein gedeelte van die tocht willen schaatsen Dat is echt een happening, het zou mooi zijn als die er ooit weer komt. Ik maak geen beloftes, maar toch…”

Wil je het hele verhaal met Kimberley Klaver lezen? Kijk dan op: http://www.schaatsen.nl

Delen: