Word abonnee

Helden in het nieuws

Klaassen: ‘Rode kaart is het breekpunt’

door: Robert Prins
4 september 2015

Het Nederlands elftal verloor donderdagavond wederom van IJsland. In de Amsterdam ArenA werd het 0-1. Door de nederlaag is het EK verder weg dan ooit. Helden Online sprak na afloop met Davy Klaassen, Georginio Wijnaldum en Stefan de Vrij. 

Het werd donderdag niet de avond van het Nederlands elftal. In de eerste helft kreeg Oranje een aantal kansen maar tot een doelpunt leidde het niet. In de 25ste minuut moest sterspeler en aanvoerder Arjen Robben geblesseerd het veld verlaten. Een paar minuten later volgt de volgende klap: Nederland moet met tien man verder. Verdediger Bruno Martins Indi wordt na een duel met Kolbeinn Sigthórsson met rood van het veld gestuurd.

“Die rode kaart is gewoon het breekpunt,” is Davy Klaassen na afloop duidelijk. “Met elf man speelden we helemaal niet slecht, creëerden we ook wat kansen.”

'We verdienden het gewoon niet om te winnen'

Al snel in de tweede helft komt Nederland op achterstand. Rechtsback Gregory van der Wiel veroorzaakt een penalty, die wordt benut door Gylfi Sigurdsson. Vervolgens komen de bezoekers nog bijna op 0-2. Jóhann Berg Gudmundsson raakt de paal. In het resterende half uur krijgt Oranje nog een aantal kansen, maar tot scoren komt de ploeg van bondscoach Danny Blind niet. Stefan de Vrij: “Zulke dingen mogen nooit gebeuren in zo’n belangrijke wedstrijd, maar je kan het niet meer terugdraaien. We verdienden het gewoon niet om te winnen.”

Komende zondag neemt Nederland het op tegen de nummer vier in de groep, Turkije. “Een tweede plek in de poule gaat heel lastig worden. We moeten dus zorgen dat we derde worden. Het is lekker dat Letland op het eind nog op 1-1 komt tegen Turkije, waardoor we die derde plek in eigen hand hebben,” aldus de 22-jarige middenvelder van Ajax.

Nederland moet het in Turkije sowieso doen zonder sterspeler Robben. Hij heeft een liesblessure en reist niet mee met de ploeg. Georginio Wijnaldum: “Hij is natuurlijk een topspeler, die heel veel kwaliteit met zich meebrengt. De realiteit is dat we het zonder hem moeten doen. We moeten positief blijven en er zondag alles aan doen om te winnen.”

'Zonder geloof heeft het eigenlijk geen zin om een wedstrijd te spelen'

De middenvelder van Newcastle United heeft er alle vertrouwen in dat Nederland zich nog plaatst voor het EK van komende zomer. “Het is moeilijk om direct de knop om te zetten. Dit is natuurlijk een klap. Toch moeten we wel. We zijn allemaal professionals, moeten hier gewoon overheen komen en leren van onze fouten. Als team moeten we er nog steeds in geloven dat we een ticket voor het EK kunnen veiligstellen. Zonder geloof heeft het eigenlijk geen zin om een wedstrijd te spelen.”

“De meeste spelers in onze selectie hebben al een EK en WK meegemaakt. We weten hoe mooi het is, willen het allemaal niet missen, dus we gaan er alles aan doen om de komende wedstrijden te winnen,” sluit Wijnaldum het gesprek af. 

Delen: