Word abonnee

Helden in het nieuws

Krajicek: ‘Ik verwacht geen stunt van ons’

door: Kelly van Tilborg
17 april 2015

Dit weekend speelt het Nederlandse Fed Cup-team onder leiding van coach Paul Haarhuis tegen Australië. Een zege zou promotie naar wereldgroep l betekenen. Helden Online sprak met Michaëlla Krajicek, één van de vier dames uit het Fed Cup-team.

Sinds maandagavond zijn Richel Hogenkamp, Kiki Bertens, Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek weer samen. Dit keer zijn ze in Den Bosch, waar de wedstrijden gespeeld zullen worden in De Maaspoort. “Ik heb er superveel zin in,” begint Krajicek. “Het is mooi dat we weer een thuiswedstrijd spelen. Het publiek kan dan achter ons gaan staan en dat helpt ons zeker. Ik denk dat er dit keer nog meer mensen komen kijken. De tegenstanders zijn sterker dan de vorige keer, dus dat maakt het nog interessanter.”

‘We voelen dit weekend totaal geen druk

De tegenstander van aankomend weekend is Australië. Met drie speelsters uit de top 50 is de verwachting dat het moeilijk gaat worden voor het Nederlandse team, beseft ook Krajicek. “Ik denk dat het leuke wedstrijden gaan worden, maar het gaat heel moeilijk worden. Ik verwacht niet dat we voor een stunt gaan zorgen, maar je weet het natuurlijk nooit. Arantxa en Kiki hebben al vaker laten zien dat ze van tegenstanders kunnen winnen die op papier beter zijn.”

“We zijn al heel ver gekomen met een team dat qua ranking misschien wel een groep lager hoort. We voelen dit weekend totaal geen druk, die ligt bij Australië. De vorige wedstrijden lag de druk ook bij de tegenstander en toen heeft het positief uitgepakt. Misschien staan we zondag dus wel gewoon te feesten, ha.”

‘Het is jammer dat het team niet nog groter is, ha’

Tijdens de vorige ronde van de Fed Cup tegen Slowakije speelden Kiki Bertens en Arantxa Rus de enkelspellen en speelden Michaëlla samen met Richel Hogenkamp de dubbel. “Het is nog niet duidelijk hoe dat nu is, maar ik verwacht dat Kiki en Arantxa weer de enkelspellen zullen spelen. Dat doen ze gewoon heel erg goed.”

Over de sfeer in het team is Krajicek goed te spreken. “Ja, zeker! Vier meiden bij elkaar is erg gezellig, het is jammer dat het team niet nog groter is, ha. We hebben het leuk met z’n allen en iedereen kan het goed met elkaar vinden. Arantxa zie ik ook veel buiten het veld, dat is een goede vriendin van me. Kiki en Richel zie ik vooral tijdens toernooien. Afhankelijk van het schema van iedereen proberen we wel leuke dingen met z’n allen te doen, zoals uiteten.”

Tekst gaat verder onder de foto

Zelf bereidt Krajicek zichzelf altijd goed voor op de Fed Cup-ontmoetingen. De vorige keer had ze tijdens de wedstrijden vlaggetjes op haar gezicht en nu deelde ze een foto op social media met rood-wit-blauwe nagellak. “Ik probeer er gewoon altijd goed uit te zien. Als ik tijdens een wedstrijd een roze outfit draag, dan pas ik daar mijn nagellak op aan. Ik ben en blijf toch een meisje, ha. Met de Fed Cup kan ik nog iets extra’s doen, net als met Koningsdag. Dat vind ik leuk.”

“Laten we hopen dat het aankomend weekend een beetje gaat helpen. We hebben er veel zin in en gaan er vooral van genieten!” 

Delen: