Word abonnee

Helden in het nieuws

Musampa: ‘Atlético gaat PSV van alle kanten intimideren’

door: Redactie Helden
14 maart 2016

Kiki Musampa speelde tussen 2003 en 2005 voor Atlético Madrid en volgt de Spaanse club nog op de voet. PSV gaat een heet CL-avondje tegemoet, verwacht Kiki.

Ajax was in 1995 de laatste Nederlandse club die de Champions League won, Kiki Musampa maakte destijds onderdeel uit van die ploeg. Atlético Madrid speelde in die tijd geen enkele rol in Europa, maar is de Nederlandse clubs inmiddels voorbijgestreefd. Helden sprak met Kiki over zijn oude club en de verwachtingen van de uitwedstrijd van PSV in Madrid.

'Atletico is niet meer het kleine broertje van Real Madrid'

Atlético Madrid. De club
“Het is een echte arbeidersclub. In de stad zijn meer mensen fan van Atlético dan van Real Madrid,” vertelt Kiki, tegenwoordig trainer van de B1 van Almere City FC. “In mijn tijd was Atlético een hele onrustige club. Salarissen werden niet op tijd betaald en de club degradeerde zelfs uit de Priméra Division. Toen ik overkwam van Malaga, waren ze net teruggekeerd op het hoogste niveau. Het was flink wennen in Madrid. In Malaga was er veel meer vrijheid en bij die club heerste rust.

Nu is de situatie heel anders. Je kunt niet meer stellen dat Atlético het kleine broertje is van Real. Ze hebben de finale van de Champions League gehaald, werden kampioen in 2014 en wonnen ook dit jaar weer van Real. Nee, Atlético is echt een club om rekening mee te houden in Europa.”

'De supporters zijn vijandig. PSV wordt constant uitgefloten'

Atlético Madrid. De supporters
“Estadio Vicente Calderón maakt indruk op mij als speler. Qua grootte valt het stadion te vergelijken met de Kuip, alleen zitten in Madrid de supporters nog wat dichter op het veld. Ze zijn stuk voor stuk fanatiek en vijandig, ze zullen PSV constant uitfluiten. PSV kan een heet avondje verwachten.

Ik weet nog wat er gebeurde toen wij de stadsderby tegen Real Madrid moesten spelen. Twee weken van tevoren was iedereen er al mee bezig. De ene helft van de stad was blanco, de andere helft rojo-blanco. Op de dag van de wedstrijd reden we naar ons stadion en konden we met de bus maar twintig kilometer per uur rijden. De supporters stonden overal en renden mee met de bus. Dat enthousiasme was echt ongekend. Zo’n sfeer verwacht ik tegen PSV ook.”

Atlético Madrid. De selectie
“Hoewel het in de eerste wedstrijd 0-0 werd, moet PSV nog steeds oppassen voor Antoine Griezmann. Hij is een gevaarlijke en onvoorspelbare speler, hij duikt overal op. Atlético heeft eigenlijk geen zwakke plekken. Ze incasseren ontzettend weinig tegendoelpunten, verdedigen is voor hun echt een kunst.

En vergeet naast de spelers niet de trainer, Diego Simeone. Het is niet voor niets dat hij zoveel succes heeft met de club. Hij kent de club door en door en is een grote motivator. Dat is een nadeel voor PSV, want hij kan het publiek makkelijk opzwepen. Hij hoeft maar één keer met zijn armen te zwaaien en iedereen staat op de banken.”

Atlético Madrid. De wedstrijd
“PSV zal vanaf de eerste minuut worden geïntimideerd. De supporters zijn fel en de spelers zullen laten zien dat er niks te halen valt voor PSV. Atlético zal PSV onder druk zetten en met overtuiging en agressie spelen. Het is belangrijk voor PSV dat ze het eerste kwartier overleven. Dan zal de storm gaan liggen en kan PSV meer hun eigen spel gaan spelen.

'Ik geef PSV een kans, maar Atlético zal winnen'

In de thuiswedstrijd heeft PSV een grote kans gehad om te scoren, stel dat ze nu wel een doelpunt maken. Dan loopt Atlético achter de feiten aan. Dus geef ik PSV wel een kans. Toch denk ik dat Atlético zal winnen. Hun spelers zijn net wat slimmer en zijn die enorme druk en intensiteit gewend. Dat zal de doorslag geven.”

Delen: