Word abonnee

Helden in het nieuws

Nummerdor & Varenhorst: ‘Het is net een huwelijk’

door: Redactie Helden
20 juli 2016

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst grepen vorig jaar net naast de gouden medaille op het WK in eigen land. Dat deed pijn en de mannen moesten het doen met een zilveren medaille. Deze weken willen ze revanche en Rio is daar de perfecte plaats voor. Onze Helden volgden de mannen tijdens een van de toernooien ter voorbereiding op de Olympische Spelen.

De mannen beschrijven hun relatie als een huwelijk. Ze zijn bijna de helft van het jaar samen op reis en doen veel samen, toch hoef je volgens de jongens niet de beste vrienden te zijn. “Het gaat erom dat je met elkaar door een deur kan, dat je elkaar respecteert en dat je ook wat lol met elkaar maakt. Dat is bij ons ook zeker zo. Dat maakt het ook zeker makkelijker, maar we zullen niet elkaars beste vrienden worden, ook gewoon door een generatiekloof,” vertelt Reinder.

Een van de punten waaruit het grote leeftijdsverschil blijkt is het feit dat Reinder nu al voor de vijfde keer op de Olympische Spelen staat, terwijl het voor Christiaan de eerste keer is. Toch hebben de mannen hetzelfde doel. “Het is niet mijn doel om naar de Olympische Spelen te gaan om er te zijn geweest. Het doel is echt om een medaille te halen op het grootste toernooi wat er is in de wereld,” aldus Christiaan.

'Voor mij breekt er na Rio wel een andere tijd aan'

De kans is groot dat de wegen van Reinder en Christiaan na Rio gaan scheiden. Niet omdat ze elkaar zat zijn, maar omdat Reinder na deze weken waarschijnlijk stopt. “Voor mij breekt er na Rio wel een andere tijd aan. Ik ben net vader en na twintig jaar topsport verlang ik ook naar andere dingen. De kans acht ik dus heel groot dat ik volledig stop. Ik ben klaar met het topsportleven,” aldus Reinder. Dat Christiaan dus na Rio met een andere partner verder moet, kan hij goed begrijpen. “De speaker riep om dat Reinder in 1997 Europees Kampioen was geworden, toen zat ik wel even na te denken.. Het klonk gewoon onwerkelijk in mijn hoofd, dat je twintig jaar als topsporter meedraait. Het is iets waar ikzelf ook van droom, maar eerst zien dan geloven dat ik dat kan halen!”

'In ���� gaan we voor een medaille!' @rnummerdor & @cvarenhorst zijn er klaar voor! https://t.co/fNKRVqCJiJhttps://t.co/uQPayFRRdl

— Helden (@HeldenMagazine) July 20, 2016

De hele aflevering van Onze Helden is nu voor KPN-abonnees te zien via iTV en Play van KPN en voor iedereen tijdelijk via: http://www.kpn.com/onzehelden.

Delen: