Word abonnee

Helden in het nieuws

Olav Mol: ‘Zou leuk zijn als Nico Rosberg wint’

door: Robert Prins
11 april 2015

Het Shanghai International Circuit is morgen het decor voor de derde Formule 1-race van het seizoen. De Brit Lewis Hamilton start morgen vanaf pole position. Max Verstappen kwalificeerde zich als dertiende. Helden Online blikt met Sport1-commentator Olav Mol vooruit op de race.

“Het circuit van Shanghai is geweldig, maar een uitputtingsslag voor de linker voorband, begint Mol het gesprek. “Ondanks het feit dat het een lastig circuit is, is het aantal uitvallers nooit echt hoog, dus dat is wel een grappig dingetje. Daarnaast hebben de rijders hier ook vaak te maken met wat lagere temperaturen. De temperatuur ligt morgen rond de twintig graden, dat is vrij fris als je het vergelijkt met een race als in Maleisië.”

'Laten we in ieder geval hopen dat het geen eenzaam gevecht wordt tussen de beide Mercedessen'

Lewis Hamilton noteerde vandaag de snelste tijd tijdens de kwalificatie en start morgen dan ook vanaf pole position. Het was alweer de derde keer op rij dat de Brit dit voor elkaar kreeg. De regerend wereldkampioen is dan ook de grote favoriet voor de overwinning morgen. “Natuurlijk gaat hij morgen meedoen om de overwinning. Dat is het leuke aan de Formule 1, niemand gaat zijn handtekening er van tevoren onder zetten, dus ik ook niet. Ik ben een echte Formule 1-liefhebber, dus van mij mag zijn teamgenoot Nico Rosberg de race wel winnen. Dan heb je na drie races gewoon drie verschillende winnaars. Dan wordt het pas echt leuk. Laten we in ieder geval hopen dat het geen eenzaam gevecht wordt tussen de beide Mercedessen.”

Max Verstappen start morgen vanaf plek dertien. “Het is natuurlijk een fantastische impuls dat er een Nederlander dit seizoen meedoet. Max heeft ontzettend veel talent en ik denk dat wij als Nederlanders nog erg veel plezier aan hem gaan beleven in de toekomst,” zegt de Formule 1-commentator van Sport1.

Op de vraag of Max dit seizoen al voor podiumplekken kan rijden, is Mol duidelijk. “Allereerst moet je het niet verwachten en misschien moet je het zelfs niet eens willen. Als het lukt, is dat natuurlijk geweldig, maar er zijn zeker vier merken die gewoon sneller zijn. Reken maar uit dat zijn al acht plaatsen. Wil Max op het podium eindigen, dan hebben we echt een heel gekke race nodig met bijvoorbeeld veel uitvallers. Zo’n wedstrijd komt niet heel vaak voor.”

'We moeten niet vergeten dat hij pas zeventien jaar oud is'

“Er zijn voorbeelden van rijders, die in hun eerste jaar het podium haalden en vervolgens het jaar erop geen team meer hadden. Als dat het vooruitzicht is, dan zeg ik: ‘Max, doe het maar lekker over twee jaar.' We moeten niet vergeten dat hij pas zeventien jaar oud is,” aldus Mol.

“Over zeven jaar is hij pas 24 jaar. Daarmee is hij dan nog steeds jonger dan de coureurs, die op dit moment bij Ferrari rijden. Max heeft dan al zeven jaar ervaring. Dan kunnen er mooie dingen gebeuren.” 

Delen: