Word abonnee

Helden in het nieuws

Olde Heuvel: ‘Wil naar Noorwegen verhuizen’

door: Redactie Helden
20 oktober 2015

Wouter Olde Heuvel zat op een dood spoor, dacht zelfs aan stoppen. Bij LottoNL-Jumbo hervond de 29-jarige schaatser het goede spoor richting de Spelen in 2018. En daarna? Dan wil hij met zijn Noorse vrouw en dochtertje vertrekken uit Nederland.

Met twintig schaatspakken in zijn bagage arriveerde Wouter Olde Heuvel zeven jaar geleden voor het eerst op het Noorse eiland Skjervøy. Dichtbij een van de meest noordelijke ijsbanen van Noorwegen is zijn vriendin Elin geboren. Meteen na zijn eerste vakantie daar was het voor de Team LottoNL-schaatser al duidelijk dat hij zich ooit in Noorwegen zal vestigen. “Daar hebben Elin en ik het vaak over. Ik ben niet land gebonden en kan overal wel aarden. Als ik stop, ga ik verhuizen.”

Olde Heuvel spreekt inmiddels goed Noors en voedt samen met zijn vrouw hun dochter van ruim één jaar tweetalig op. “Met Elin heb ik het vaak over verhuizen naar Noorwegen. Ik wil de Nederlandse nationaliteit houden, maar ik voel me daar altijd erg thuis. Alleen willen we wel in het zuiden van Noorwegen gaan wonen, daar is het klimaat wat milder.”

Lees het hele verhaal op schaatsen.nl.

Delen: