Word abonnee

Helden in het nieuws

Poels: ‘Wil ook een keer voor m’n eigen kans gaan’

door: Redactie Helden
13 juli 2016

Wout Poels is een jongen uit Noord-Limburg die zijn doorbraak beleefde met een emotionele zege in Luik-Bastenaken-Luik. Opeens wist iedereen wie hij was, maar naast zijn schoenen lopen? Nee, daar doet hij niet aan. Hij blijft gewoon zoals hij was. Een jongen die houdt van Nederlandtalige muziek en geniet van het leven. 

Volgens velen is Wout Poels de ideale jongen om in de ploeg te hebben. Een goede renner, een aardige jongen en een fantastische knecht. Dat bewijst hij op dit moment weer in de Tour de France, waar hij knecht voor Chris Froome. Wil hij dan niet eens een keer zelf winnen? “Natuurlijk. Ik zou het wel mooi vinden om in een andere grote ronde een keer echt voor m'n eigen kansen te gaan,” zegt hij. Wat maakt Wout Poels nou eigenlijk zo ideaal? Oud-ploeggenoot Hilaire van der Schueren weet het wel. “Wout is een speciale renner door zijn eenvoud. Hij weet perfect wat hij kan en ook wat hij niet kan.”

Op dit moment is Wout dus tevreden met zijn rol als knecht van Chris Froome, de Zuid-Afrikaan met wie hij ook een kamer deelt. Wout Poels is een echte Limburger, en draait dan zo nu en dan ook weleens een plaatje van onder andere Rowwen Hèze. Wat vindt Chris Froome daar eigenlijk van? “Soms maak ik hem daar wel een beetje gek mee, maar als je met mij een kamer deelt dan moet je daar ook af en toe van genieten.”

'Het is soms best een beetje saai'

Want af en toe genieten is soms ook weleens nodig als wielrenner. Het is trainen, slapen, rusten, eten en weer trainen. “In grote lijnen is het leven van een wielerprof wel mooi. Het wordt af en toe natuurlijk ook weleens geromantiseerd. Het kan ook weleens iets minder, het is soms best een beetje saai. Als je bijvoorbeeld op trainingskamp naar Tenerife gaat en in een hotel zit op 3000 meter hoog waar verder niks is te doen, dat kan best saai zijn. Je maakt het jezelf ook niet altijd even makkelijk. Ik merk wel dat m'n sociale kring de afgelopen jaren kleiner is geworden,” aldus een eerlijke Wout. 

Naast de Tour de France, staan natuurlijk ook de Olympische Spelen in Rio voor de deur, waar Wout Poels samen met Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en Bauke Mollema gaat strijden voor een gouden medaille. “Het begon de laatste jaren pas echt te leven dat het echt een parcours voor mij is, dat ik er echt naartoe wil. Dat is dus wel een droom die uitkomt.” 

De hele aflevering van Onze Helden is nu voor KPN-abonnees te zien via iTV en Play van KPN en voor iedereen tijdelijk via: http://www.kpn.com/onzehelden.

Delen: