Word abonnee

Helden in het nieuws

Schöne: ‘Beste jaar uit mijn carrière’

door: Robert Prins
22 december 2014

Helden Online telt in december af naar 2015 en doet dat door dagelijks een mooi sportmoment van 2014 te belichten. Vandaag: Ajax wint de vierde landstitel op rij.

“Het was een fantastisch jaar voor zowel Ajax als mij persoonlijk. Ik kijk er met veel plezier op terug,” aldus Lasse Schöne, één van de uitblinkers bij Ajax in 2014.

De Amsterdammers speelden in de 33e speelronde met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. Daarmee verzekerden ze zich van de 33e landstitel uit de clubgeschiedenis. Ook was het de vierde landstitel op rij voor de ploeg. Nog nooit eerder won de Amsterdamse club vier keer een titel op rij. Van alle clubs in de Eredivisie kreeg alleen PSV dat voor elkaar. Zij wonnen tussen 1986 en 1989 vier keer de titel. Vervolgens deden ze dit tussen 2005 en 2008 nog eens.

“De kampioenwedstrijd was fantastisch. Ik kijk daar nog altijd met veel trots op terug. Ook de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona, die we met 2-1 wonnen, was een geweldig moment,” zegt Schöne.

'Als je als beginnend trainer dit voor elkaar krijgt, dan kan je wel wat'

De 28-jarige speler benadrukt dat Frank de Boer een heel belangrijk aandeel heeft gehad in de titel. “Hij is in vierenhalf jaar tijd vier keer landskampioen geworden met de club, dat zegt volgens mij genoeg. Hij heeft de afgelopen jaren fantastisch werk geleverd. Als je als beginnend trainer dit voor elkaar krijgt, dan kan je wel wat. Hij heeft een duidelijk visie, die hij op een goede en duidelijke manier overbrengt op de spelers.”

Schöne, die twee van de vier landstitels meemaakte met Ajax, kwam in de zomer van 2012 transfervrij over van NEC. “Hiervoor kwam ik naar Ajax. Ik wilde dolgraag kampioen worden. Als het dan twee keer achter elkaar lukt, is dat geweldig.”

'Afgelopen seizoen was het beste jaar uit mijn carrière'

 

De Deen werd vanwege zijn goede prestaties uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. “Afgelopen seizoen was het beste jaar uit mijn carrière. Veel mensen hadden dit bij mijn komst natuurlijk niet verwacht. Je hoopt dat je dit kan bereiken in je loopbaan. Als het dan lukt, maakt dat je super trots.”

'Na de winterstop moet het weer gaan gebeuren. We hebben er alle vertrouwen in'

Ook dit jaar staan de Amsterdammers er weer goed voor. Alleen PSV staat bij de winterstop boven de club. Volgens Schöne zit een vijfde landstitel op rij er dan ook zeker in. “We gaan er absoluut weer voor. Jammer dat PSV afgelopen week met 4-3 van Feyenoord won, maar we staan er gewoon goed voor. Na de winterstop moet het weer gaan gebeuren. We hebben er alle vertrouwen in.”

Delen: