Word abonnee

Helden in het nieuws

Schöne: ‘Ik lees meer mode- dan voetbalbladen’

door: Redactie Helden
11 maart 2016

Naast het voetbal heeft Lasse Schöne nog een passie die hem aan het hart gaat: mode. De Deense middenvelder houdt de actuele modetrends goed in de gaten, koopt soms een JFK en kiest zijn kleding zorgvuldig uit. “Ik vind het belangrijk om er goed bij te lopen.”

Skaters
“Ik denk dat ik wel ijdel ben. Niet in negatieve zin, maar ik vind het belangrijk om er goed uit te zien. Ik sta niet lang voor de spiegel, in de ochtend doe ik alleen mijn haar,” vertelt Lasse. Uitstraling vindt hij belangrijk, zijn grote baard verzorgt hij daarom goed. “Ik gebruik olie, daar wordt m’n baard lekker zacht van en zo ruikt hij ook nog eens lekker. Bij de barbier laat ik hem bijwerken.”

‘Vroeger droeg ik vaak skatekleding, zoals wijde broeken’

Als klein jongetje was Lasse al bezig met hoe hij zich moest aankleden. Zijn kledingstijl van vroeger staat echter in groot contrast met die van nu. “Samen met mijn vrienden deed ik vroeger veel aan skateboarden en daar droegen we ook van die skatekleding bij. Van die wijde broeken bijvoorbeeld. Daar voelde ik me toen lekker in. Nu kan ik me dat niet meer voorstellen. Ik draag nu met name smalle pijpen en zwarte of witte kleding. Ik denk dat in die tijd mijn passie voor mode is ontstaan.”

Bij Ajax deelt Lasse de interesse voor mode vooral met Viktor Fischer. Binnen de spelersgroep wordt er vaak om gelachen. “Dat is alleen maar leuk. Van die voetbalhumor houd ik wel, een beetje plagen hoort erbij. Wij doen het ook terug hoor. Er zijn genoeg jongens die weleens iets aantrekken waarvan ik denk: dat had ik ook niet gedaan. Natuurlijk laat ik dat ook merken.”

Op de club worden er grappen over gemaakt, thuis is Lasse serieuzer bezig met het bijhouden van de laatste modetrends. “Ik bezoek weleens modeshows, die vind ik mooi om te zien. Maar ik lees vooral heel veel. Ik lees meer modebladen dan voetbaltijdschriften, ha. De JFK Magazine koop ik soms, maar vaker lees ik boeken. Ik kreeg laatst een boek van de schilder Johannes Vermeer binnen. Vind ik schitterend, al die kunstwerken. Na mijn carrière zie ik mezelf wel in de modewereld werken. Dat lijkt me wel wat.”

Papa
Zo zit Lasse thuis dus soms even op de bank met een modetijdschrift. Net als zijn vriendin Marije, met wie hij in 2015 trouwde. “Ik denk dat we elkaar op het gebied van mode een beetje hebben aangestoken. We vinden het allebei interessant en houden wel van shoppen. Mijn kledingkast is wel groot, maar niet groot genoeg, ha! Vaak leg ik in de avond al mijn kleren neer voor de volgende dag, want in de ochtend ben ik druk bezig met de kinderen.”

‘Ik zeg er wat van als iemand bij Ajax zijn afval niet opruimt. Ja, papa, krijg ik dan terug’

Als 21-jarige werd Lasse al vader van zijn eerste kind, terwijl hij pas twee jaar samen was met Marije. Inmiddels hebben ze een heel leven opgebouwd in Nederland en gaan zijn beide kinderen (acht en zes jaar) al naar de basisschool. “Ik vind het heel fijn om zo jong al kinderen te hebben. Ik vind het leuk om ze te zien opgroeien, ze worden nu echt groot. Langzaam worden ze van die heerlijke eigenwijze praatjesmakers.”

Bij Ajax is Lasse een van de weinigen met kinderen. De vaderrol vervult Lasse op de club ook weleens. “Als iemand zijn afval laat liggen of net naast de prullenbak gooit, dan zeg ik daar wat van. Dat ben ik gewend van thuis. ‘Ja papa, je hebt gelijk,’ krijg ik dan terug haha.” Ook op het veld is Schöne is meer aanwezig. “Ik ben een van de oudere spelers, heb veel meegemaakt. Ik ben nu meer bezig met coachen dan in het begin van mijn carrière.”

Contractverlenging
Waar Lasse in zijn eerste jaren bij Ajax veel aan spelen toekwam, moet hij het dit seizoen vooral doen met een plek op de bank. Afgelopen weekend tegen Willem II kreeg hij een weer een basisplaats en maakte ook meteen een doelpunt. Komende zondag wacht de confrontatie met zijn vorige club NEC. “Spelen tegen je oude club is altijd speciaal. Ik heb een mooie tijd gehad in Nijmegen en veel leuke mensen ontmoet. Via NEC heb ik in 2012 de stap naar Ajax kunnen maken.”

‘Met mijn spel voeg ik nog veel toe aan Ajax’

In Amsterdam tekende Lasse tot een contract tot 2015, dat hij in dat jaar verlengde tot en met de zomer van 2017, met de ambitie om weer een belangrijke rol te vervullen bij Ajax. “Dat is even achterwege gebleven, ik speel niet zoveel. Daar baal ik van, ik wil natuurlijk graag voetballen. Als de speeltijd uitblijft is het logisch dat ik misschien verder wil kijken, maar daar wil ik voorlopig nog niet aan denken. Eerst hier maar eens kampioen worden.”

Nederland
Hoewel de toekomst voor de spelmaker er momenteel niet heel rooskleurig uitziet, vertrekt hij niet zomaar bij Ajax. “De Premier League heeft me altijd getrokken vanwege het fanatisme van de fans. Maar ik zie me liever hier verder gaan. Ik heb een geweldig gevoel gekregen bij Ajax. Ik denk dat ik nog veel toevoeg aan dit team, mijn statistieken spreken voor zich. Ik kan nog jaren mee.

‘Ik zie ons niet snel uit Nederland vertrekken’

Daarnaast woon ik al bijna langer in Nederland dan dat ik Denemarken heb gewoond,” vervolgt de modieuze Deen. “Nederland heeft een speciale plek in mijn hart, ik denk dat we hier niet snel zullen vertrekken. Mocht er nog een club langskomen waar ik veel geld kan verdienen zodat mijn kinderen daar later niet meer over na te denken, dan is dat mooi meegenomen. Maar dat ligt voorlopig niet in de planning.” 

Delen: