Word abonnee

Helden in het nieuws

Schreuder: ‘We gaan voor de winst’

door: Frits Barend
16 januari 2015

Luc Castaignos is hersteld van zijn oogblessure. Zijn rentree viert de getalenteerde spits van FC Twente zondag tegen zijn jeugdliefde Feyenoord. Trainer Alfred Schreuder van FC Twente verheugt zich op de wedstrijd. “Het heeft nu wel lang genoeg geduurd, die winterstop. Ik merk het ook aan de spelers, die willen echt weer.”

Spelen jullie in je vertrouwde opstelling met drie spitsen?

Schreuder moet een beetje lachen. “Kijk zondag maar. Ik wil daar niet te veel over zeggen, maar we hebben van de week getraind op een iets andere speelwijze. Dat ging goed, dus zo gaan we ook tegen Feyenoord spelen, maar meer zeg ik niet.”

FC Twente wordt wel eens bekritiseerd om het soms te verzorgde spel, maar heeft wel een paar heel leuke spelers, spelers voor wie je naar het stadion komt.

“Dat vind ik ook. We willen daarom proberen meer rendement te halen uit de beschikbare spelers die het verschil kunnen maken, Castaignos, Jesus Corona en Hakim Ziyech. Zij zijn bepalend in onze iets gewijzigde speelwijze. Ik ben heel blij dat Luc weer terug is. De wisselwerking tussen Ziyech en hem liep voor zijn blessure steeds beter. Ziyech had bij Heerenveen nog wel eens moeite met de volle negentig minuten, maar hij wordt met de week fitter. Hij is enorm leergierig en bereid in zichzelf te investeren. Ik verwacht in de tweede helft van de competitie veel van hun samenwerking.”

Hoe heeft keeper Nick Marsman gereageerd op zijn verbanning naar de bank ten gunste van je nieuwe eerste doelman Sonny Stevens?

“Hij was uiteraard in het begin heel teleurgesteld, maar heeft de beslissing nu aanvaard. Hij wil knokken om zijn plek terug te winnen, hij stelt zich ook heel coöperatief op. We hebben in Stevens ook een heel goede keeper. Dat is alleen maar goed.”

En hoe gaat het met de zomerse aankopen van PEC Zwolle, Kamohelo Mokotjo en Darryl Lachman?

“Ze hadden beiden in het begin een moeilijke fase, maar draaien nu steeds beter, dat zag je al eind vorig jaar. Je ziet bij beiden dat de flair terug is. Ze hebben de afgelopen weken ook heel goed getraind. Ga er maar van uit dat ze zondag allebei spelen.”

Feyenoord zat in een flow voor de winterstop.

“Ja en ik verwacht ook dat Feyenoord gaat stormen. Vorig jaar wonnen we in De Kuip met 4-1. Je weet dat je kansloos bent, als je alleen verdedigt. Wij gaan dan ook gewoon voor de winst.”

Een uitgebreid persoonlijk verhaal met Alfred Schreuder is te vinden op Blendle

Delen: