Word abonnee

Helden in het nieuws

Annette Gerritsen: ‘De klik was er direct al’

door: Redactie Helden
26 januari 2016

Topschaatsers plaatsen ieder jaar steeds meer foto’s en video’s op hun social media. Ook selfies zijn populair op platforms als Instagram en Snapchat. Voor de rubriek Selfijs vraagt Schaatsen.nl een topschaatser naar zijn of haar populairste. Deze week Annette Gerritsen.

Schaatsster Annette Gerritsen (30) van Team Afterpay is een ruim jaar geleden begonnen met Instagram, toch lijkt het medium haar hart te hebben veroverd, gezien de frequentie waarmee ze afbeeldingen en korte filmpjes naar haar fans en vrienden stuurt.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze voorbereidingen heeft getroffen. “Speciaal voor deze rubriek heb ik twee – voor mij bijzondere foto’s – uitgezocht. De eerste is eentje met mijn nieuwe ploeg, de andere was na een training op de fiets.”

Gerritsen maakte, na flink wat tegenslagen en blessures, de overstap naar Team Afterpay. Afgelopen zomer trainde ze daar voor het eerst mee. “Het was prachtig weer en eigenlijk klopte alles die training. Ik heb hen op de atletiekbaan getrakteerd op typisch Friese koeken, en er een foto van gemaakt. De klik was er eigenlijk direct al. Dat was echt een warm welkom voor mij bij de nieuwe ploeg”, vertelt ze. “Die foto roept bij mij het gevoel op van een nieuwe en frisse start. Na een lange periode van revalidatie kon ik me eindelijk weer bij een echte ploeg voegen. Een erg gelukkig moment.”

Voordat de dertigjarige Gerritsen zich aansloot bij Team Afterpay moest ze flink revalideren van haar blessure. Zo ook op woensdagen, waarbij ze zich op de mountainbike hees om een stuk te gaan fietsen. “Maar ik baalde daarvan, want iedere keer was het vies weer! Ik heb toen het woensdagrecept gelanceerd: na een regenbui op de fiets een koffie niet-zo-heel-verkeerd bestellen. Daar heb ik ook een aantal foto’s en selfies van gemaakt.”

'Als we met de ploeg ergens komen dan geef ik het advies waar de goede koffie te verkrijgen is'

Haar passie voor goede koffie is ook bij de ploeg niet onopgemerkt gebleven. “Als we met de ploeg ergens komen dan geef ik het advies waar de goede koffie te verkrijgen is. Thee en koffie, dat is toch wel een beetje waar de ploeg op drijft. Na een zware training is er niets lekkerder dan een goede koffie te drinken met je ploegmaten”, vertelt ze. “Koffie is voor mij sowieso wel belangrijk. Thuis ben ik ook vaak bezig om te experimenteren met nieuwe bonen en dergelijke.”

Het delen van ervaringen via foto’s en verhalen op sociale media heeft ook waarde in het contact met haar achterban, vindt ze. “Er is een kringetje om mij heen die me heel intensief volgt en ook steunt als ik het nodig heb. Via bijvoorbeeld Instagram toon ik hen graag waar ik mee bezig ben en zie ik dat volgers daar weer op reageren. Of ze nou bekend zijn of minder bekend. Ik vind het leuk als er wordt gereageerd op de posts die ik op sociale media plaats.”

Op sociale media word je ook vaak uitgedaagd om prikkelende posts te plaatsen. Ook Gerritsen wordt soms meegezogen in dat spel. “Ik heb een keer een foto gepost – ik meen op Twitter – waarbij ik achteraf dacht van. Oeps, gaat dat niet te ver? Het betrof een foto van een shoot van Koen Verweij, waarin hij – met capuchon op – precies stond en keek zoals Mayday van James Bond. Die twee foto’s heb ik naast elkaar geplakt, op Twitter gezet en op enter gedrukt. Gelukkig kon Koen er om lachen achteraf.”

Maar één post is onovertroffen. Volgens Gerritsen ‘de beste selfie die ze ooit gemaakt heeft’, oordeelt u zelf.

Delen: