Word abonnee

Helden in het nieuws

Selfijs: Jorien Ter Mors

door: Redactie Helden
8 december 2015

Topschaatsers plaatsen ieder jaar steeds meer foto’s en video’s op hun social media. Ook selfies zijn populair op platforms als Instagram en SnapChat. Voor de rubriek Selfijs vraagt Schaatsen.nl een topschaatser naar zijn of haar populairste. Deze week Jorien ter Mors.

Social media is voor de topschaatsster Ter Mors niet echt een tweede natuur. Vaak moet ze zich ertoe zetten om de kanalen bij te houden. “Eigenlijk is het heel simpel. Als ik geen schaatser was, zou ik denk ik ook geen Instagram hebben. Ik post voor mijn fans, en zonder schaatsen had ik waarschijnlijk geen fans gehad”, vertelt ze. “Ik gebruik het puur en alleen voor mijn eigen bekendheid en natuurlijk voor mijn sponsors.”

In tegenstelling tot sommige andere schaatsers, onder wie Kjeld Nuis, is de 25-jarige schaatsster niet echt bezig met wat ze mee wil geven aan haar volgers. “Ik post eigenlijk gewoon wat in mij opkomt en wat ik meemaak. Maar ik ben daar niet met een speciale gedachte mee bezig.”

'Die foto kwam voort uit een sponsordeal'

Gesponsorde social media
Toch neemt ze haar volgers soms ook mee in haar wereld buiten het schaatsen. Laatst plaatste ze een foto waarin ze poseert met een motor. “Wat ik leuk vind is om foto’s te posten van mijn hobby’s, zoals motorrijden”, vertelt ze. “Ha! Al moet ik zeggen dat die foto voortkwam uit een sponsordeal. Maar ik vind het wel leuk om te doen.”


De foto van Ter Mors die voortkwam uit een sponsordeal

Door haar foto’s scrollend lijken er meer producten indirect te worden aangeprezen. “Die foto met Asics-schoenen was inderdaad ook een deal”,  geeft ze aan. “Ik heb één duidelijke afspraak. Ik post geen persoonlijke dingen. Mijn privéleven wil ik afschermen. Dat hoeft niet over social media rond te zwerven. De echte Jorien is voor vrienden en familie en niet voor heel Nederland.”

'Achteraf had ik wel spijt van die post'

Lees het hele artikel hier op schaatsen.nl.

Delen: