Word abonnee

Helden in het nieuws

‘Patrick had het zwaar’

door: Redactie Helden
24 juni 2016

Bij een tragisch auto-ongeluk verloor Patrick Lodewijks op 29 april vorig jaar in Yvonne, zijn vrouw, steun en toeverlaat en de moeder van zijn dochters. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst blikt in de nieuwe Helden terug op het moeilijke jaar van zijn keeperstrainer, die deze week bekendmaakte Feyenoord te verruilen voor Everton, de nieuwe club van Ronald en Erwin Koeman. 

Door: Barbara & Frits Barend

De bekerwinst was bijzonder en emotioneel. Ook voor je keeperstrainer Patrick Lodewijks.

“Ja, Patrick had het zwaar. Voor mij was vanaf het begin duidelijk dat we Patrick na het verlies van zijn vrouw moesten ondersteunen waar we konden. Ik ken Patrick al heel lang, praat veel met hem. Hoe voel je je? Waar kunnen we je mee helpen? Ik ga op mijn gevoel af, probeer alles te doen om hem te helpen bij het verwerken.

Patrick is als keeperstrainer een topper, maar als hij het niet op kon brengen om te komen, mocht hij ook thuisblijven of eerder naar huis gaan. Dat was het minste dat we als staf voor hem konden doen in mijn eerste seizoen als hoofdtrainer, zeker op momenten als de emoties hoog oplopen, zoals na het winnen van de beker. Dat was best heftig.”

Het volledige verhaal over Giovanni van Bronckhorst is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkel, maar natuurlijk ook via Blendle.

Delen: