Word abonnee

Helden in het nieuws

Von Piekartz: ‘Was zelf erg zenuwachtig’

door: Robert Prins
8 mei 2016

Marcel Kittel liet zaterdag maar weer eens zien dat hij een absoluut sprintfenomeen is. De 27-jarige Duitser won op overtuigende wijze de tweede etappe van de Giro d'Italia. Na afloop vloog Tess von Piekartz haar vriend om zijn nek. Wat volgde was een dikke overwinningszoen. “Ik was enorm trots op hem.”

Gefeliciteerd met de overwinning van je vriend.
“Dank je wel. Het was een geweldige race. Een uur voor de finish was ik enorm zenuwachtig. Ik zag hem meerdere keren voorbijkomen op televisie en je wilt natuurlijk dat hij het goed doet.”

Marcel won op overtuigende wijze. Het gat met de concurrentie was groot.
“Klopt. Ik wist meteen dat hij gewonnen had. Toen ik zag hoe groot het verschil met de concurrentie was, dacht ik: wow! Wat heb jij het supergoed gedaan. Ik was echt trots op hem. Marcel behoorde natuurlijk tot de topfavorieten voor de overwinning, maar dat hij met zo’n groot verschil zou winnen, had ik niet verwacht.”

Had je hem vooraf nog gesproken?
“Ja, maar niet bij de bussen. Ik had hem ’s ochtends even gebeld, was alleen bij de finish aanwezig.”

Waar heb je de wedstrijd gevolgd?
“Ik begon bij de finish. Daar heb ik veertig kilometer gekeken. Maar met nog vijftig kilometer te gaan, ben ik zelf door de mensenmassa gaan lopen om de sfeer te proeven. Ik heb even bij een rotonde gestaan waar ze langskwamen. Op het eind ben ik weer naar de finish gegaan, zodat ik bij hem kon zijn.”

Was hij snel bij je na afloop?
“Het duurde wel eventjes. Ik houd mezelf er ook altijd zo lang mogelijk buiten, wil eerst dat hij met zijn teamgenoten geniet. Uiteindelijk ben ik toch naar hem toegegaan en hebben we het samen kort kunnen vieren. Dat was fijn.”

'Marcel is op dit moment in topvorm'

Wat waren de eerste dingen die je tegen hem zei?
“Dat ik supertrots op hem was en dat hij het enorm goed had gedaan.”

Vorig jaar kende hij een teleurstellend seizoen. Nu lijkt hij weer helemaal terug te zijn. Hoe kijk jij daar tegenaan?
“Vorig jaar heeft hij pech gehad met blessures en ziektes. Daardoor was hij niet in staat om veel kilometers te maken. De laatste paar maanden is hij veel in Girona geweest om te trainen. Daar heeft hij veel met andere wielrenners gefietst. Hij heeft het anders aangepakt dan andere jaren en dat beviel hem wel. Ik zie ook dat het hem goed doet. Marcel is op dit moment in topvorm. Natuurlijk won hij gisteren met overmacht de sprint, maar ook met zijn tijdrit in de proloog maakte hij veel indruk.”

Kom je vandaag weer kijken?
“Zeker! Net als gisteren ben ik weer aanwezig bij de finish.”

'Op dit soort dagen moet hij ook niet zoveel met mij bezig zijn, maar vooral met de wedstrijden'

Heb je vannacht in het hotel geslapen?
“Nee, gewoon lekker thuis. Daar heb ik bewust voor gekozen. Ik wil dat hij zijn rust pakt en optimaal kan focussen op de volgende etappe. Zelf zou ik het ook niet prettig vinden als hij constant om me heen was. Op dit soort dagen moet hij ook niet zoveel met mij bezig zijn, maar vooral met de wedstrijden.”

Gaat hij vandaag weer voor spektakel zorgen?
“Ha, ik hoop het. Dat zou mooi zijn. De concurrentie is er natuurlijk op gebrand om het beter te doen dan gisteren, dus het gaat niet makkelijk worden. Hij behoort wederom tot de topfavorieten, dus we zullen zien.”

Geniet ervan!
“Dank je wel. Dat ga ik zeker doen.”

Delen: