Word abonnee

Helden in het nieuws

Welten: ‘Vind vooral de onderlinge strijd erg grappig’

door: Robert Prins
19 maart 2016

In de Eredivisie staat zondag de topper tussen PSV en Ajax op het programma. Helden Online sprak met hockeyster Lidewij Welten. Zij is groot fan van de Eindhovenaren en zit dit weekend zeker voor de tv.

“PSV is mijn cluppie! Al van jongs af aan ben ik fan van die club. Ik ben geboren in Eindhoven en mijn ouders en vrienden zijn bijna allemaal voor PSV. Dat ik ook fan werd, was dus eigenlijk wel vanzelfsprekend. Sinds een paar weken ben ik ook clubcardhouder. Ik had vrienden beloofd om een keer mee te gaan naar een uitwedstrijd. Als ik naar een wedstrijd ga, zit ik vaak niet tussen de diehard-supporters, dus dat wilde ik wel een keer mee maken. Helaas, zijn de tickets voor de uitwedstrijd tegen AZ al niet meer te krijgen, dus ik moet op zoek naar een andere wedstrijd.

'Frederique Derkx en ik werden gek! Dat vonden de andere meiden wel mooi om te zien'

Natuurlijk heb ik deze week de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid gevolgd. Ik zat samen met een aantal andere speelsters van het Nederlands team in bar Dug Out op Papendal. Frederique Derkx, zij is net als ik groot fan, en ik werden gek! Dat vonden de andere meiden wel mooi om te zien. Het eerste deel hebben we met z’n allen gekeken, maar de verlenging en penalty’s heb ik lekker op bed gevolgd. Het is vreselijk balen dat PSV niet doorgaat naar de volgende ronde. Ze speelden erg sterk en verdienden het in mijn ogen om te winnen.

Tekst gaat verder onder de foto

Vanwege het feit dat ik zelf vaak op zondag moet spelen met mijn club HC Den Bosch kan ik niet iedere wedstrijd live zien, maar ik probeer dan wel altijd even de samenvatting mee te pakken. Zondag spelen we al om twaalf uur de uitwedstrijd tegen Laren, dus voor de topper tegen Ajax zit ik zeker voor de televisie. De wedstrijd tegen Ajax is toch altijd iets bijzonders. Veel meiden bij Den Bosch zijn voor Ajax. Afgelopen zondag arriveerde ik op de club en toen schreeuwde Vera Vorstenbosch meteen: 'PSV gelijk!' Dan denk je: shit, ha! Uiteindelijk speelde Ajax zelf ook gelijk tegen NEC. Ze had dus beter even kunnen wachten met haar uitspraken. Het is een onderling strijd waar ik erg van kan genieten.

'Ik vind het een leuke competitie dit jaar. Het is nog steeds spannend, maar uiteindelijk zal PSV bovenaan staan'

Ik herinner me nog dat we tijdens de Hockey World League in België werden opgehaald met de PSV-bus. Net als bij Den Bosch zijn er ook bij het nationale team veel Ajax-fans. Om dat soort zaken kan ik erg lachen. Of we landskampioen worden? Tuurlijk! Ik vind het een leuke competitie dit jaar. Het is nog steeds spannend, maar uiteindelijk zal PSV bovenaan staan. Zondag kunnen we een belangrijke stap zetten. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Delen: