Word abonnee

Helden in het nieuws

Zenden: ‘Ik zie PSV dit nog wel goedmaken’

door: Redactie Helden
30 april 2016

Wordt het Ajax of PSV? De voetbalwereld raakt er niet over uitgesproken. Het verschil tussen de twee topclubs is minimaal, de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo, +6. Ondanks de kleine voorsprong van Ajax denkt Boudewijn Zenden, die bij PSV parttime werkt met de aanvallers, dat PSV de ploeg van Frank de Boer nog zal passeren.

Laten we meteen met de hamvraag beginnen. Wordt het Ajax of PSV?
“Omdat PSV het niet zelf in de hand heeft, is het logischer om Ajax te zeggen. Maar ik zie PSV het nog wel goedmaken. Ze spelen thuis tegen Cambuur, dat al zo goed als gedegradeerd is. Valt de 1-0 vroeg, dan weet Cambuur dat het gedaan is en daar zou PSV weleens van kunnen profiteren.”

Je noemt Ajax op papier favoriet, ze zijn in maart over PSV heen gegaan.  Waar heeft PSV het laten liggen?
“Iedereen zegt dat ze thuis nooit hadden moeten verliezen van Ajax, maar ik denk dat je het niet alleen over die wedstrijd moet hebben. PSV heeft tegen ADO Den Haag en Excelsior heel laat de overwinning uit handen gegeven. En ook werd er thuis niet van Roda JC en sc Heerenveen gewonnen. Dat maakt het verschil.”

Hebben de Europese wedstrijden van PSV meegespeeld in het uit handen geven van de voorsprong?
“In zekere zin wel. Het is een feit dat PSV in de eredivisiewedstrijden rond de Europese weken punten heeft verspeeld. En vergeet vooral niet de uitwedstrijd in Madrid. Ze waren zo dichtbij en werden uitgeschakeld na strafschoppen. Dat was een mentale klap. Daarna kwam Ajax op bezoek en die staan na twee minuten al op 0-1. Dan zit het niet mee, hoor.”

'Als PSV geen kampioen wordt, hebben ze het aan zichzelf te wijten'

Ben je het eens met de stelling dat Ajax via de penalty van Makkelie het kampioenschap cadeau heeft gekregen?
“Het was natuurlijk een makkelijk gegeven strafschop, maar zoals ik net al zei heeft PSV zelf genoeg kansen gehad om meer punten te behalen en ook aan het doelsaldo te werken. Als PSV geen kampioen wordt, hebben ze het aan zichzelf te wijten.”

Zowel Arek Milik als Davy Klaassen zijn na de winterstop weer opgeleefd. Wie heeft de meest belangrijke rol gespeeld?
“Davy Klaassen. En dat komt vooral door zijn rol als aanvoerder en zijn positie op het veld. Natuurlijk heeft Milik veel doelpunten gemaakt, maar ik denk dat Klaassen een meer beslissende factor is geweest.”

Het seizoen zit er bijna op, dat betekent dat de transfermarkt ook weer gaat beginnen. Wie bij Ajax en PSV zijn klaar voor een stap naar het buitenland?
“Qua ervaring en leeftijd zou je zeggen dat Jasper Cillessen behoefte heeft aan een buitenlandse club. Hij is nu op een leeftijd gekomen dat hij de stap zou moeten maken. Bij PSV zou ik Jetro Willems en Luciano Narsingh noemen. Voor Willems is al interesse geweest, het zou niet gek zijn als dat weer gebeurt. En bij Narsingh is het eigenlijk hetzelfde verhaal als bij Cillessen. Narsingh zit alweer een paar jaar bij PSV, die zou het kunnen worden.”

'Staat Ajax na de laatste wedstrijd bovenaan, dan zijn ze de verdiende winnaar'

Gaat Ajax nog punten verspelen, of wordt de Eredivisie op de laatste speeldag beslist op doelsaldo?
“Dat laatste. En omdat ik in 2007 ook al een spectaculaire ontknoping heb meegemaakt, sluit ik dat voor dit jaar ook niet uit. Maar ik gun iedereen het kampioenschap. En mocht Ajax na De Graafschap-uit bovenaan staan, dan zijn zij de verdiende winnaar.”

Delen: