Word abonnee

Helden in het nieuws

Zonderland, Deurloo en Schmidt schitteren in videoclip Kensington

door: Redactie Helden
28 november 2014

Stoere mutsen, een rauwe omgeving en imponerende push-ups vormen het decor van de nieuwe videoclip War van de Nederlandse rockformatie Kensington. Als je niet zou weten dat de mannen in de clip topturners Epke Zonderland, Bart Deurloo en Casimir Schmidt waren, zou je geloven dat het een boyband is.

Toen Epke Zonderland na afloop van de EK in Sofia afgelopen mei gebeld werd door 3fm-dj Giel Beelen ontstond het idee om de turners, die als team naar de Olympische Spelen willen, te laten schitteren in een clip. “We wilden een strijdlied voor onszelf en om Nederland laten zien dat turnen stoer is,” vertelt de 19-jarige Casimir Schmidt. “Iedereen denkt dat het een nette, saaie sport is. Netjes is het wel, maar wij zijn ontzettend stoere kerels met lef. Toen Giel Kensington opperde, was iedereen meteen enthousiast. Het nummer War past heel goed bij ons. Het gaat over vriendschap en lef. Voor mij voelt ons team als een vriendengroep die samen een doel, de Spelen, voor ogen heeft.”

'Hopelijk houden we er nog een paar concertkaartjes aan over'

De clip werd opgenomen in Londen en Amsterdam. “Eind september zijn Epke, Bart en ik na onze trainingsstage in Londen een dag langer gebleven. Daar hebben we rennend door de straten van Londen het begin van de clip opgenomen. In een turnhal in Amsterdam hebben we de rest gefilmd. Helaas was Kensington zelf niet aanwezig bij de opnames, maar we hebben ze wel gesproken. Ha, hopelijk houden we er nog een paar concertkaartjes aan over.”

'Als iemand een nummer opzet, blerren we allemaal mee'

Muziek is een gedeelde passie van de turners. Epke en Bart spelen gitaar, Jeffrey Wammes is amateur-dj en Casimir zelf weet alles over rockbands. “Muziek is belangrijk voor ons, iedereen haalt er kracht uit. Ik zet vlak voor een wedstrijd altijd mijn koptelefoon op. Dan zet ik rock of metal op om daarna keihard te gaan. Meestal luister ik Metallica of Kensington, dus voor mij was het extra speciaal om iets voor één van mijn idolen te doen. We maken geen muziek samen tijdens trainingskampen of wedstrijden, hoor. Maar als we met z'n allen in een hotel zitten en iemand zet muziek op, dan blerren we allemaal wel mee.”

'In Glasgow moeten we elke oefening hitten'

Na het WK in Nanning waar de groep als achttiende eindigde, maken de turners zich op voor het WK in Glasgow volgend jaar oktober. Daar kan het team zich kwalificeren voor Rio. “Glasgow is ontzettend belangrijk. We moeten minimaal de top zestien halen, dan mogen we door naar een volgende kwalificatiewedstrijd. Het zou ideaal zijn als we ons bij de beste acht plaatsen, dan mogen we meteen door. In Nanning zaten er wat dingen tegen, zo kon onze coach Mitch Fenner niet mee vanwege ziekte en waren er veel blessures, maar straks is iedereen er klaar voor. We trainen keihard aan onze moeilijkheid en stabiliteit. We moeten in Glasgow elke oefening hitten en dan kunnen we bij die top acht komen.”

Delen: