Word abonnee

Oranjeleeuwinnen

De eerste keer van Lieke Martens

door: Redactie Helden
7 juni 2015

Alles is in het begin spannend, want wat gaat er gebeuren en hoe moet het precies? Wij vragen de speelsters van Oranje naar hun eerste keer: van verliefd zijn, tot de eerste keer op televisie. Vandaag de eerste keer van middenveldster Lieke Martens.

De eerste keer dat je het spelletje voetbal speelde..
“Dat was met mijn broers in de achtertuin, daar hebben we veel tijd doorgebracht. Zij waren toen al allebei lid van een voetbalclub en dat wilde ik ook meteen. Van mijn ouders moest ik eerst een zwemdiploma halen voordat ik mocht gaan voetballen. Die had ik natuurlijk snel gehaald, ha.” 

De eerste keer dat je werd opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal..
“De eerste keer toen ik meetrainde met het Nederlands elftal was Ed Engelkes nog coach. Dat waren alleen trainingen en niet op voorbereiding van een interland.”

De eerste keer dat je mocht spelen voor het Nederlands elftal..
“Dat was in 2011 in en tegen China. Dat was een mooie wedstrijd om in te debuteren. Er waren veel toeschouwers en de wedstrijd werd op TV uitgezonden. Helaas speelden we gelijk. Het is altijd leuker om te debuteren met een overwinning.”

'Ik vind het niet leuk om mezelf te zien en te horen op TV'

De eerste keer dat je scoorde voor het Nederlands elftal..
“De eerste dat ik voor het Nederlands elftal scoorde, was op de Cyprus Cup tegen Italië drie jaar geleden. Wij wonnen die wedstrijd met 2-1. Ik ging één-op-één met de keepster aan de rechterkant van het doel en schoot hem in de lange hoek binnen.”

De eerste keer dat je een kaart pakte in het Nederlands elftal..
“Ik heb nog niet zo vaak een kaart gepakt, maar de eerste was tegen België in de afgelopen kwalificatiereeks volgens mij. Ik pakte een tegenstander vast, zodat ze niet bij me weg kon rennen.”

De eerste keer dat je jezelf op televisie zag..
“Dat was een interview na een wedstrijd, dat was verschrikkelijk. Ik vind het niet leuk om mezelf te zien en te horen op TV. Ik kijk het ook niet altijd terug, maar als ik het terugkijk, dan doe ik dat het liefst alleen.”

'Meteen de eerste avond ging het al mis'

De eerste keer dronken..
“Dat was toen ik vijftien jaar was. Ik ging voor het eerst op vakantie met vriendinnen naar Lloret de Mar. Meteen de eerste avond ging het al mis, maar het was wel een heel leuke en gezellige avond verder.” 

Eerste keer verliefd..
“Op mijn zestiende was ik voor het eerst echt verliefd. Daarvoor heb ik ook wel eens kriebels in mijn buik gehad. Dat begon eigenlijk al op de basisschool en toen op de middelbare school werd ik pas voor het eerst echt verliefd.”

De eerste keer dat je herkend werd op straat..
“Dat heb ik eigenlijk nog niet meegemaakt, maar misschien gebeurt dat na het WK wel.”

Delen: