Word abonnee

Oranjeleeuwinnen

De eerste keer van Sherida Spitse

door: Redactie Helden
17 juni 2015

Alles is in het begin spannend, want wat gaat er gebeuren en hoe moet het precies? Wij vragen de speelsters van Oranje naar hun eerste keer: van verliefd zijn, tot de eerste keer op televisie. Vandaag de eerste keer van middenveldster Sherida Spitse.

De eerste keer dat je het spelletje voetbal speelde..
“Ik ben op mijn vijfde begonnen met voetballen bij VV Sneek. Je zag mij eigenlijk altijd met een bal. Mijn ouders vroegen me wat ik graag voor sport wilde gaan doen en toen zei ik meteen: ‘ik wil op voetbal.’ Ik vond het natuurlijk helemaal geweldig om voor het eerst het spelletje te mogen spelen.”

De eerste keer dat je werd opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal..
“Ik was zestien jaar toen ik werd gebeld door Vera Pauw. Op dat moment was ik aan het werk in de supermarkt. Ik was natuurlijk helemaal blij toen ik het hoorde. Ik vertelde het meteen aan mijn baas, dat ik was opgeroepen voor het Nederlands elftal en dat ze me mee wilden hebben op trainingskamp naar Frankrijk. Mijn baantje in de supermarkt was maar van korte duur, maar dat had ik er natuurlijk wel voor over.”

'Ik stond tegenover Kelly Smith, dat was best een pittige wedstrijd'

De eerste keer dat je mocht spelen voor het Nederlands elftal..
“Dat was in een heel vol stadion tegen Engeland. Ik stond tegenover Kelly Smith, dat was best een pittige wedstrijd.”

De eerste keer dat je scoorde voor het Nederlands elftal..
“Mijn eerste doelpunt kan ik mij eerlijk gezegd niet meer herinneren, dat is al een lange tijd geleden. Ik heb inmiddels vijftien goals gemaakt! Het is super mooi om te scoren voor je eigen land.”

De eerste keer dat je een kaart pakte in het Nederlands elftal..
“Ik heb nog niet veel kaarten gekregen bij het Nederlands elftal. Mijn eerste gele kaart kan ik me niet meer herinneren.”

'Ik weet wanneer ik moet stoppen, ha'

De eerste keer dat je jezelf op televisie zag..
“Dat is wel even gek om terug te zien, voornamelijk met een interview als je jezelf hoort praten. Nu ben ik er wel aan gewend.”

De eerste keer dronken..
“Ik weet wanneer ik moet stoppen, ha.”

De eerste keer verliefd..
“Op mijn lieve vriendin Jolien van der Tuin, waar ik nu nog steeds gelukkig mee ben.”

De eerste keer dat je werd herkend op straat..
“Het gebeurt niet heel vaak, maar ik heb het wel eens meegemaakt, dat ze dan met me op de foto willen. Dat is natuurlijk altijd leuk om te zien.”

Delen: