Word abonnee

Top of flop

Het lek bij Feyenoord is boven

door: Frits Barend
27 oktober 2014

Frits Barend houdt na elke competitieronde de tops en flops bij. Deze keer over Memphis Depay, schlemielige keepers en de rentree van Luis Suarez.

Flop 1
De domste speler van het weekeinde is met stip rechtsback Mark van der Maarel van FC Utrecht. Eerst maait hij al vrij snel in de wedstrijd tegen PSV Memphis Depay gemeen onderuit en mag hij blij zijn met slechts geel. Maar hij kijkt scheidsrechter Bas Nijhuis vol ongeloof aan, alsof Memphis hem heeft geraakt. Kort daarna legt hij Luuk de Jong in het strafschopgebied neer, krijgt terecht zijn tweede gele kaart, veroorzaakt een strafschop, is daarmee direct verantwoordelijk voor de afstraffing van zijn elftal, speelt de vermeende onschuld en doet weer alsof de scheidsrechter niet goed bij zijn hoofd is. In de rust heeft Van der Maarel zijn excuus aangeboden aan zijn medespelers, omdat hij zijn ploeg zo had gedupeerd. Het zou hem sieren als hij ook was langsgegaan bij scheidsrechter Nijhuis die alleen dankzij zijn gebaartjes bijna de hele wedstrijd vreselijk werd uitgescholden.  

Feyenoord staat na de mislukte seizoenstart al weer derde

Flop 2
Dankzij zijn ploeggenoot Van der Maarel zagen we doelman Jeroen Verhoeven van FC Utrecht een paar keer uit het diepst van zijn ziel recht in de camera godverdomme roepen. Mag hij een keer spelen, zorgt zijn rechtsback ervoor dat hij vijf keer mag vissen. Verhoeven stopte een paar prachtige ballen, maar wie buiten mevrouw Verhoeven herinnert zich die reddingen als je met 1-5 verliest.

Flop 3
De zieligste keeper van het weekeinde was Verhoeven niet. Twee keepers solliciteerden dit weekeinde veel nadrukkelijker naar de titel schlemiel van het weekeinde. Piet Velthuizen van Vitesse en Kristoffer Nordfeldt van Heerenveen hebben slecht geslapen na vreselijke blunders. Maar ze verschenen wel voor de camera en wezen alleen naar zich zelf. Dat is ook wel eens prettig, dat zelfs de scheidsrechter de schuld niet kreeg.

Top 1
Feyenoord staat na de mislukte seizoenstart al weer derde, sterker, het lek bij Feyenoord is boven, want Feyenoord won van… SC Cambuur.

De schorsing van Suarez zit erop, daar was zaterdag tegen Real Madrid ook alles mee gezegd

Top 2
Memphis trok donderdag tegen Panathinaikos zijn shirt uit na zijn doelpunt en werd onprofessioneel genoemd. Wat we zagen was een gespierd getatoeëerd lichaam en een gele kaart. Want je mag je shirt niet uittrekken. Wat zagen we zondag na de verwoestende knal van Robin van Persie tegen Chelsea waarmee hij een punt redde voor Manchester United? Dat ook gelouterde profs in een vorm van extase kunnen geraken en alles vergeten. Jammer van dat suffe rode hemdje onder het rode shirt van Van Persie.

Top 3
Oud-eredivsiespeler en toch een beetje Nederlander, Luis Suarez, maakte zaterdag eindelijk zijn debuut voor Barcelona. Hij mag weer voetballen. Hij gaf de assist waaruit Neymar na drie minuten al het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte, bood Messi halverwege de eerste helft een niet te missen, gemiste kans op 0-2, maar deed verder alsof hij Stanley Brard was in dat ene jaar dat Cruijff bij Feyenoord voetbalde. Zijn schorsing zit erop, daar was zaterdag tegen Real Madrid ook alles mee gezegd.

Delen: