Word abonnee

Top of flop

Verstappen wordt bekender dan de koning

door: Frits Barend
16 maart 2015

In top en flop houdt Frits Barend elke week de hoogtepunten en de dieptepunten van het afgelopen weekeinde bij. Deze keer over jeugdig voetbaltalent, doping, Max Verstappen en Sjinkie Knegt.

Flop 2
Elke voetballer wil speler van Ajax worden. Of van Feyenoord, PSV of ADO. Ben je het eenmaal, dan heb je privileges als geen andere leeftijdgenoot, maar ook verplichtingen. Je verdient als niemand van jouw leeftijd, rijdt een mooie auto, maar bent ook een voorbeeld.

Dat geld dus ook voor jeugdige, talentvolle Ajacieden als Zakaria, die wordt verdacht van mishandeling van een vrouw. Hij werd vergezeld door de Ajacieden Aschraf en Samet die inmiddels zijn vrijgelaten. Het incident is was walgelijk.

Wat nog walgelijker is: het idee ze hun paspoort af te nemen, zoals Geert voorstelde. Alsof criminaliteit iets is van deze multiculturele eeuw.

Verstappen ligt op schema om na Cruijff ook bekender te worden dan de koning

Flop 1
Ok, wielrenners gebruik(t)en doping. Net zoals veel duur- en krachtsporters, zoals artiesten en ceo's van multinationals. Wielrenners zullen bij zichzelf denken: wat is eigenlijk kwalijker op de schaal van kwalijkheid? Jeugdige voetballers die een vrouw mishandelen of doping nemen?

Nu ligt er een voorstel om wielrenners ook 's nachts tussen 0.00 uur en 06.00 uur te controleren. Ok, wielrenners mogen niet slikken, maar gaat het niet te ver om ook hun vriendinnen lastig te vallen bij het (in)slikken.

Top 2
Als je op zondag 15 maart 2015 de opening van het acht uur journaal bent op de dag dat de Amerikaanse regering zegt te willen onderhandelen met de Syrische dictator Assad. Als de kwaliteitskrant NRC op zaterdag een hele bijlage aan je wijdt, dan ben je een meneer.

Gisteren precies een halve eeuw en vier maanden na het debuut van zijn voorganger als eerste nationale mondiale sportfenomeen, debuteerde Max Verstappen als zeventienjarige in de Formule1. Hij reed 35 rondjes mee en moest toen opgeven. Kortom, hij debuteerde en verloor.

Zoals Johan Cruijff op 15 november 1964 wel scoorde maar ook verloor bij zijn debuut in de eredivisie. Verstappen ligt op schema om na Cruijff de tweede Nederlandse sporter te worden die bekender wordt dan de koning.

Ik ga gewoon winnen en dan word ik wereldkampioen

Top 1
Ik weet niet wat leuker is, Sjinkie Knegt zien schaatsen of Sjinkie Knegt horen praten. Hij werd gisteren de eerste Nederlandse wereldkampioen shorttrack, de schaatsdiscipline die ook buiten Friesland massaal wordt beoefend.

Na zijn diskwalificatie op de 1000 meter dachten 'we' dat hij kansloos was met alleen nog de afsluitende superfinale over 3000 meter. Niet Sjinkie. “Nee hoor, ik ga gewoon winnen en dan word ik wereldkampioen,” zei hij na zijn diskwalificatie tegen de NOS.

Hij sprintte niet mee bij een tussensprint in de superfinale waarmee hij punten kon winnen, dus hij heeft de wereldtitel opgegeven, hoorde ik de verslaggever bij het aangename Langs de Lijn zeggen. Een minuut later was hij wereldkampioen. Zo simpel gaan die dingen.

Delen: