Word abonnee

Uit helden

Blind: ‘Ik ben nooit bang voor ontslag’ 06-09

door: Redactie Helden
5 september 2016

Danny Blind is een jaar bondscoach van Nederland. Zijn eerste doel, het bereiken van het EK, haalde hij niet. Zijn tweede doel, deelname aan het WK in 2018. Dinsdag start de kwalificatieronde tegen Zweden. Hij gelooft heilig in het slagen van die missie. We bespreken met hem een aantal personen, waarop hij openhartig reageert. En een paar landen.

ZWEDEN
De eerste kwalificatiewedstrijd, op 6 september, is in en tegen Zweden. We gaan voor de volle winst, want dat is dé wedstrijd voor ons. Zweden heeft een stugge ploeg. Het feit dat Zlatan Ibrahimovic er niet meer bij is, zal Zweden meer tot een eenheid maken, maar ik vind dat wij meer kwaliteit hebben en op basis daarvan ook kunnen winnen, met gewoon weer een 4-3-3-systeem. Als wij in Zweden winnen, dan zetten we een grote stap. Ik vind ook dat we er beter voorstaan dan een jaar geleden. Het is geen makkelijke periode waarin we zitten. Ik heb te maken met twee generaties die in elkaar moeten schuiven. Een oudere generatie die veel heeft bereikt en een jongere met spelers die eraan komen. Dat schuurt weleens. De kracht van Oranje moet nu meer dan ooit het team zijn, want we hebben niet meer die exceptionele individuele klasse van jaren geleden, dus we zullen veel meer als een team moeten functioneren en daarom ben ik blij als jongens die stapjes maken naar grotere clubs. Neem Jeffrey Bruma die naar Vfl Wolfsburg is gegaan, hij kan straks weer iets extra’s toevoegen. Met name daarom vind ik dat we er veel beter voorstaan.”

Het complete verhaal met Danny Blind is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkel ligt, maar natuurlijk ook op Blendle

Delen: