Word abonnee

Uit helden

Botteghin: ‘Het geloof is onze lifestyle, ons gedachtegoed’

door: Redactie Helden
24 april 2017

Eric Botteghin (29) liet in 2007 zijn familie en vriendin achter in Brazilië om in Nederland zijn droom van profvoetballer waar te maken. Nu is hij een stuwende kracht bij Feyenoord. Helden ging op bezoek bij Eric en zijn gezin.

Tekst: Frits Barend & Marlies van Cleeff

We bellen bij Eric, vrouw Melina en zoontje Rafael aan met een tasje zuurkool en een rookworst. Het Nederlandse leven bevalt het Braziliaans echtpaar prima. Eric is niet de eerste Braziliaan in de eredivisie, integendeel zelfs. Romário, Ronaldo, Vampeta, Leonardo; ze gingen hem allemaal voor. Maar van de typerende schoonheid van het Braziliaanse spel, acties en goals maken, is hij niet. “Ik ben nou eenmaal een centrale verdediger, moet de nul houden achterin.”

'Melina helpt me met alles, daar ben ik haar dankbaar voor'

Eric is hard en meedogenloos. Maar op vuil spel zul je hem niet snel betrappen. “Op het veld wil ik agressief zijn en altijd winnen, maar op mijn manier zonder ellebogenwerk, duwen, trekken of bijten. Eigenlijk staat de voetbalwereld in groot contrast met onze levensstijl.” En daarmee doelt hij op het geloof, dat een grote rol speelt in het leven van Eric en Melina. 

Eric: “We houden niet zo van het woord 'geloof'. Dan denk ik aan iets radicaals, gelovigen die in oorlog met elkaar zijn, streng bepalen wat wel en niet mag. Zo denken wij er helemaal niet over. Wij zien het meer als een lifestyle, ons gedachtegoed.”

Het hele verhaal met Eric Botteghin en zijn vrouw Melina is te lezen in de nieuwe Helden die je hier met 25% korting kunt kopen! 

Delen: