Word abonnee

Uit helden

Kuyt: ‘Dat is toch die spitsendrang in mij’

door: Frits Barend
15 mei 2017

Dirk Kuijt is niet alleen de motor van Feyenoord, hij is dat ook van de Dirk Kuyt Foundation. Helden gaat langs bij de speler die is genomineerd voor de titel 'Maatschappelijk speler van het jaar'. Hij spreekt over zijn stichting, over Feyenoord en de toekomst. “Ik wil ook ondervinden of het trainerschap me ligt.”

Kunnen jullie dit jaar kampioen worden?
“Frits, stel jij die vraag nou ook al? Wat wil je dat ik antwoord? Ik weet het niet. Het is ook niet zo relevant. We moeten als groep het maximale uit onszelf halen, laten zien dat we een topclub zijn. Aan het einde van de rit kun je zeggen: wat we gepresteerd hebben, dat geeft genoegdoening. Of niet. In de beker hebben we vorig jaar maximaal gepresteerd. Over de competitie waren we zeker niet tevreden. Vorig jaar waren er veel nieuwe spelers: Marko Vejinovic, Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin, ik. En Michiel Kramer, Eljero Elia, en Simon Gustafson, die er later bij kwamen. We zijn nu een jaar bij elkaar, plus twee versterkingen, Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen.”

'Ik ben iemand die altijd bij het voetbal betrokken wil blijven'

Wat wil je hierna doen?
“Eerst zo lang mogelijk voetballen, op deze fitte manier. En dan? Ik heb contractueel niets afgesproken met Feyenoord, heb wel het gevoel dat ik altijd betrokken zal blijven bij de club. Ik ben iemand die altijd bij het voetbal betrokken wil blijven, wil ook ondervinden of het trainerschap me ligt, of dat bij me past. Ik denk dat ik het goed kan, maar tussen doen en zeggen ligt een groot verschil. Trainer van Quick Boys? Ik ben al bij mijn oude club betrokken en mijn jongens spelen er in de jeugd.”

Voetbalt je elfjarige dochter ook?
“Die volleybalt, dat vindt ze leuker. Ze heeft dat in Turkije opgepakt bij Fenerbahçe. Daar is volleybal heel groot, een echt instituut. Ze traint drie keer per week. En op vrijdag of zaterdag speelt ze. Hartstikke leuk vinden we dat. Als ik kan, ga ik kijken.”

 

Het complete verhaal met Dirk Kuijt is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkel ligt, maar natuurlijk ook via Blendle.

Delen: