Word abonnee

Uit helden

Eljero Elia: Back on track

door: Redactie Helden
15 mei 2017

Eljero Elia kende een roerig jaar. Bij zijn rentree in de eredivisie won hij met Feyenoord meteen de KNVB-beker. In Helden spreekt hij over zijn band met coach Giovanni van Bronckhorst.

Door: Frits Barend en Jasper Boks

Giovanni van Bronckhorst  
“Ik heb vorig jaar zelf aangegeven dat ik naar Feyenoord wilde,” zegt Eljero Elia, “ik was bij m’n zaakwaarnemer Rodger Linse om m’n toekomst te bespreken, hij vertelde dat ik naar Saoedi-Arabië kon en dat ik daar heel goed kon verdienen. Ik heb het al goed, maar als ik daar ‘ja’ op had gezegd, was ik in één klap klaar. Er waren ook Engelse clubs die geïnteresseerd waren, maar ik zei dat ik naar Feyenoord wilde. Rodger geloofde me niet, maar ik vroeg hem om Martin van Geel eens te bellen. Dat deed hij meteen. Technisch directeur Van Geel zei tegen Rodger: 'Je zit me zeker te dollen? Sorry, maar Eljero is voor Feyenoord niet haalbaar.' Ik kwam er meteen tussen, vertelde dat we er in een goed gesprek uit konden komen. Ik heb aardig moeten inleveren, maar dat had ik ervoor over. Ik wilde zo graag weer lekker voetballen.”

'Sterker, Gio en ik hebben samen in een WK-finale gestaan'

Dat Giovanni van Bronckhorst net hoofdcoach was geworden, vond Eljero een mooie bijkomstigheid. Ze hadden samen in Oranje gespeeld. “Sterker, we hebben samen in een WK-finale gestaan. Ik was blij met hem en ik denk dat hij ook wel blij was dat ik aangaf naar Feyenoord te willen komen. Mijn doel was weer de Eljero Elia te laten zien die de mensen kenden, want ik was een paar jaar van de radar geweest.”

“Ik heb net voor twee jaar bijgetekend, mede omdat ik Feyenoord dankbaar ben dat de club in mij heeft geïnvesteerd. Ik vind daarom dat ik iets moet terugdoen. En ons grote doel is dit seizoen kampioen worden. Vorig jaar had de selectie de kwaliteiten al om het te worden, maar toen gooiden we na de winterstop door die zeven nederlagen op rij alles weg, al wonnen we nog wel de KNVB-beker. Van de fouten die toen zijn gemaakt, hebben de spelers geleerd.”

Het complete verhaal met Eljero Elia is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkel ligt, maar natuurlijk ook op Blendle.

Delen: