Word abonnee

Uit helden

Verstappen: ‘Ik zou me nooit met Cruijff durven vergelijken’

door: Redactie Helden
24 november 2016

Wat goed is komt snel. Max Verstappen (19) gaat als een komeet. Eigenwijs, spraakmakend, toegewijd, charismatisch en natuurlijk ongekend getalenteerd. Max veroverde in 2016 de harten van alle Formule 1-fans en is onze Held van het Jaar. 

Tekst Gerard den Elt

Max Verstappen en Johan Cruijff ontmoetten elkaar op 2 maart dit jaar in Barcelona. Johan was ziek, maar kwam bij Max kijken op het circuit om te kjiken naar zijn testritten voor, toen nog, Toro Rosso. Na een indrukwekkend tweede seizoen in de Formule 1 kan Max op z'n negentiende wedijveren met Cruijff als bekendste Nederlandse sportman wereldwijd. Die vergelijking ontlokt bij Max protest: “Ik zou mezelf nooit met Johan Cruijff durven vergelijken. Het was heel bijzonder om hem nog te mogen ontmoeten, een heel mooi moment.”

'Ik won de race in een tijd van 1.41.40, 017. Twee nummers 14 achter elkaar, precies op de plaats waar Cruijff veel tijd heeft doorgebracht'

Zijn eerste Grand Prix-zege, op 15 mei dit jaar in Barcelona, is misschien ook wel opgedragen aan Cruijff, die op 24 maart overleed. Max: “Ik won de race in een tijd van 1.41.40, 017. Twee nummers 14 achter elkaar, precies op de plaats waar Cruijff veel tijd heeft doorgebracht. Ik heb recent zijn boek uitgelezen. Een supermooi verhaal.”

Het complete verhaal met Max Verstappen is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkel ligt, maar natuurlijk ook op Blendle.

Delen: