Word abonnee

Uit helden

Gio en Ali B: ‘We zitten in hetzelfde schuitje’

door: Redactie Helden
6 juni 2017

Ze zijn allebei jong, brengen honderdduizenden mensen in vervoering en zijn beiden vader van twee zoons. Als we Ali B en Giovanni van Bronckhorst vragen of ze openstaan voor een ontmoeting, is het antwoord direct positief. 

Tekst: Barbara en Frits Barend

Ali: “Wat ik ook zo mooi vind aan Gio is dat hij een echte familie- man is. Ik herken dat. Of je nou hier op het podium staat of in het stadion, je familie hoort erbij. En hij heeft zo’n open en gezellige familie, dat vind ik echt genieten. Weet je, we zitten wel een beetje in hetzelfde schuitje. Kampioenschap, succes, allemaal mooie dingen. Maar uiteindelijk wil je terugkijken op een leven waarin je er was voor je naasten, waarin je intens hebt genoten van je kinderen.”

Gio: “De mooie momenten in het leven deel je met de mensen om je heen. Ik geef dat ook altijd mee aan mijn spelers. Die prijzen, die win je voor de mensen om je heen. Hoe mooi is het om je vader aan te kijken als je de schaal wint, of je broertje die beker te kunnen geven. Dat zijn heel waardevolle momenten.”

'Hij was de tweede helft ontroostbar toen hij zag dat het misging'

Gio, jullie gaan na een wedstrijd altijd met kinderen en ouders uit eten. Hoe waren je kinderen na de nederlaag tegen Excelsior?
Gio: “Mijn oudste zoon Jake was met m’n vrouw Marieke bij de wedstrijd en Joshua zat met mijn zusje en zijn neefjes in De Kuip. Ik zag Josh pas anderhalf uur na de wedstrijd. Tegen mij zei hij alleen: ‘Jammer papa.’ Joshua is zo gevoelig. Later hoorde ik van mijn zusje dat hij de tweede helft ontroostbaar was toen hij zag dat het misging. Ze waren met heel veel kinderen van spelers en de staf en die beurden hem allemaal op, zo van: Josh, volgende week gaat het toch gebeuren. Op een gegeven moment ging het wel weer. De jongste van mijn zusje, Jailano, is drie. Toen hij me in het stadion zag, zei hij alleen maar: ‘Je hebt verloren, hè.’ De hele week zei hij elke keer als hij me zag: ‘Verloren, hè?’ Na Heracles bracht ik Joshua naar mijn ouders. Mijn neefje Jailano was daar ook en zei toen alleen maar: ‘Je hebt gewonnen, hè?’ Vond ik zo mooi en grappig.”

Het complete verhaal is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkels ligt, maar natuurlijk ook op Blendle.

Delen: