Word abonnee

Uit helden

Helden 29 ligt nu in de winkel!

door: Redactie Helden
2 februari 2016

We zijn heel trots dat er weer een nieuwe Helden in de winkel ligt. Wat kunt u in editie 29 verwachten?

Max Verstappen: 'Mijn vader wil dat ik beter ben en meer bereik dan hij'
Foto: ANP

Tekst gaat verder onder de foto


Max Verstappen staat voor de zware klus een sensationeel debuutseizoen te overtreffen. Met een Ferrari-motor achter in zijn Toro Rosso jaagt hij op zijn eerste podium. Max en Jos Verstappen kijken terug en vooruit.
 

Estavana Polman
'Mijn moeder laat soms haar vuistje zien. Dan weet ik al dat ze vindt dat het niet goed gaat'
Foto: John Kramer


Handbalkoorts. Nederland werd er in december zomaar door getroffen. De handbalvrouwen pakten zilver op het WK en iedereen was op slag een beetje verliefd op deze spontane nieuwe helden. Gezicht van de ploeg is Estavana Polman (23). We gingen langs bij haar en haar familie.
 

Jordi Cruijff: 'Ik ben een Cruijff, dus het is altijd extreem'
Foto: Nir Keidar

Jordi Cruijff  is sinds 2012 werkzaam als technisch directeur van Maccabi Tel Aviv. Frits Barend ging bij hem langs en sprak met hem over de situatie en zijn succesvolle werk in Israël, Ajax, Louis van Gaal en natuurlijk over zijn vader, bij wie longkanker werd geconstateerd. “Hij is zelf heel optimistisch, doet alsof er niets aan de hand is. Maar dat is wel het geval.”

Kalezic: 'Geweer in de mond stoppen was heel normaal'
Foto: Stef Nagel

Darije Kalezic is oud-voetballer en nu trainer van Roda JC. In de jaren negentig ontvluchtte hij de oorlog in Joegoslavië. Aram Mahmoud is een badmintontalent. Vorig jaar liet het achttienjarige talent zijn ouders in Syrië achter om in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Helden zocht hen op. Een verhaal om stil van te worden.

Luuk de Jong
'Ik wil met Siem eindigen bij het vriendenteam. Dat wordt een bierelftal'
Foto: No Candy


Hij scoort weer als vanouds, werd kampioen met PSV, is gebombardeerd tot aanvoerder en is opnieuw international. Kortom, Luuk de Jong (25) is helemaal terug. We gingen naar Eindhoven om hem een lijstje namen voor te leggen. Van broer Siem tot Memphis. Van Klaas-Jan Huntelaar tot Joop Munsterman.

Marianne Vos: 'Fietsen is mijn manier van gek doen'
Foto: Dirk-Jan van Dijk

Ineens zat Marianne Vos (28) thuis op de bank. Haar lichaam kwam in opstand, ze had te veel geëist. Voorzichtig is ze de training weer begonnen. Maar kan ze haar olympische titel verdedigen in Rio en wordt ze weer helemaal de oude? “Als het allemaal niet lukt, dan vergaat de wereld niet.”

Dex Elmont: ‘De WK-medaille heb ik in de grafkist van mijn vader gelegd'
Foto: Roel Determeijer

Het wordt zijn laatste olympische uitdaging, komende zomer in Rio. Daar hoopt Dex Elmont voor het eerst in zijn carrière een perfecte dag te beleven. En een plak mee naar huis te nemen. Vader Ricaldo zal dat niet meer meemaken. Schoonvader Prem ‘natuurlijk’ wel!

Roger Federer: 'Als de citroen is uitgeknepen, stop ik'
Foto: ANP

Roger Federer leeft in twee werelden. Hij is al jaren koning op de tennisbaan. Daarnaast is hij een toegewijde echtgenoot en vader van twee tweelingen. Helden ging mee naar Zwitserland voor een ontmoeting met dé publiekstrekker van het ABN AMRO World Tennis Tournament, van 8 tot en met 14 februari.
 

Riechedly Bazoer: 'Mijn droom is om over vijf jaar de kar te trekken bij Barcelona'
Foto: Lars van den Brink

Ze zijn nog hartstikke jong, maar al erg succesvol. Goed nieuws: Nederland en de rest van de wereld gaan nog jaren genieten van deze Oranje Helden van de toekomst. Onze Hollandse Nieuwen Marrit Steenbergen, Richedly Bazoer, Frank de Wit, Jeffrey Hoogland, Elis Ligtlee, Niek Kimmann, Melissa Wijfje en Sam Oomen in beeld.
 

Sharon van Rouwendaal: 'Op school werd ik vaak gepest’
Foto: Iris Planting

Voor Sharon van Rouwendaal moet 2016 het belangrijkste jaar uit haar carrière worden. Zowel bij het langebaanzwemmen als in het openwater maakt ze tijdens de Olympische Spelen kans op een medaille. Een bijzonder verhaal over pijn, bitches en een opmerkelijke coach.

Marat Safin
‘Ik ben heel tolerant. Maar ik ben ertegen dat jonge kinderen twee mannen zien zoenen op tv'
Foto: Marcel Krijger


Na zijn tenniscarrière ging Marat Sa n de politiek in namens de partij van president Vladimir Poetin. Victoria Koblenko sprak met hem af toen hij in Nederland was voor de AFAS Tennis Classics. De voormalig nummer één van de wereld wisselt zijn pas aangeleerde politieke correctheid af met verrassende openhartigheid.

 

En verder:

Evert van Benthem: cowboy in Canada;

IJshockeyheld Daniel Sprong;

Stoere zeilbabes Marit Bouwmeester en Lilian de Geus;

Diana Matroos en Jonnie Boer vereren Louis van Gaal en Johan Cruijff;

Margot Boer in het Rijksmuseum;

En nog veel meer

Delen: