Word abonnee

Uit helden

Helden 37 ligt nu in de winkel!

door: Redactie Helden
6 juni 2017

De nieuwe Helden ligt nu in de winkel! Wat kunt u verwachten van de 37e editie? 

Tekst gaat verder onder de foto

J1130646-bewerkt

Giovanni van Bronckhorst en Ali B: 'We zitten in hetzelfde schuitje' 
Beeld: Jasper Faber

Tekst gaat verder onder de foto

Ze zijn allebei jong, brengen honderdduizenden mensen in vervoering en zijn beiden vader van twee zoons. Als we Ali B en Giovanni van Bronckhorst vragen of ze openstaan voor een ontmoeting, is het antwoord direct positief.  

Schermafbeelding 2017-05-29 om 12.40.36

Hakim Ziyech: 'De ja-knikkers redden het vaak niet'
Beeld: Dirk-Jan van Dijk

Hakim Ziyech is de architect van Ajax. In zijn eerste seizoen bleek de 24-jarige Marokkaan de missing link waarnaar werd gezocht in Amsterdam. Helden volgde hem het hele seizoen, tot en met de finale van de Europa League, en zag hem uitgroeien tot dé smaakmaker. “Ik ben bij Ajax in alles completer geworden, als mens en als voetballer.” 

Schermafbeelding 2017-05-29 om 11.38.24

Jeffrey Hoogland: 'We hebben in Rio een flink potje lopen janken'
Beeld: Maarten de Groot

Hoge pieken en diepe dalen, voor baanwielrenner Jeffrey Hoogland (24) zit er eigenlijk niks tussenin. En zo hoort het ook bij een topsporter die in zijn hart motorcrosser is. Helden ging langs bij hem en zijn familie.

Lowres 8270

Carolijn Brouwer: 'M'n mannetje moet ik telkens achterlaten'
Beeld: John Kramer

Een dilemma. Carolijn Brouwer (43) is al zes jaar moeder van Kyle, maar ze heeft ook nog altijd die grote passie: oceaanzeilen. Voor de derde keer gaat ze deelnemen aan een van de meest extreme zeilwedstrijden rond de wereld: de Volvo Ocean Race. Metershoge golven, een chronisch slaaptekort en grote gevaren staan vanaf oktober dit jaar op haar te wachten. “Ik kon dit niet weigeren.” 

 s8a0068

Alberto Contador en Bauke Mollema: partner in crime
Beeld: Lars van den Brink

Door een val verspeelde Bauke Mollema vorig jaar een vrijwel zekere podiumplaats in de Tour de France. Dit jaar is hij bij Trek-Segafredo de superknecht van Alberto Contador, die nog één keer het gevecht met Chris Froome aan wil gaan. Helden ging in aanloop naar de Tour langs bij het duo en ploegleider Steven de Jongh. 

Tekst gaat verder onder de foto

Prev mks4775

Francisco Elson: van kwajongen tot NBA-held
Beeld: Marcel Krijger

Slechts één Nederlander werd ooit kampioen in de Amerikaanse NBA, de beste basketbalcompetitie ter wereld. Francisco Elson won tien jaar geleden met San Antonio Spurs de prestigieuze titel. Samen met Helden wandelt hij door zijn oude buurt in Rotterdam, langs de pleintjes waar het basketballen ooit begon. Voor een mooi gesprek over opvoeding, kattenkwaad, verdriet, succes en familie. 

Tekst gaat verder onder de foto

Gesinkvdbrink11djvd

Meet & Greet: Robert Gesink en Tijs van den Brink
Beeld: Dirk-Jan van Dijk

Tijs van den Brink volgt op de voet elke trap die Robert Gesink doet. Als de renner van LottoNL- Jumbo wint, juicht de EO-presentator mee. In aanloop naar de Tour de France arrangeerden we een meet & greet. “Hoe doe jíj dat met het gezin?” 

Tekst gaat verder onder de foto

Ronald koeman 07

Ronald Koeman: 'Ja, ik heb een redelijke bagage om ooit bondscoach te worden'
Beeld: ANP, Hollandse Hoogte, Maurits Giessen

Ronald Koeman is hot. Nadat hij veel lof oogstte bij Southampton, deed hij het in zijn eerste seizoen bij Everton ook uitstekend. De zevende plek in de Premier League betekende een ticket Europa League. Ronald werd gezien als ideale bondscoach, maar bedankte voor de eer. Hij is nog niet klaar in Engeland. Helden ging naar Liverpool en legde hem een lijst namen voor. Van echtgenote Bartina tot broer Erwin. Van Zlatan Ibrahimovic tot Marco van Basten. 

Tekst gaat verder onder de foto

Schermafbeelding 2017-05-29 om 13.44.06

Niki Terpstra: anders dan de rest
Beeld: Marcel Krijger

Niki Terpstra is geen doorsnee wielrenner. De renner van Quick-Step Floors vaart op zijn eigen kompas. Hij is uitgesproken en grappig, maar kan bovenal heel hard fietsen. Victoria Koblenko zocht hem op voor een gesprek over snelle auto’s en verlovingsringen.

Tekst gaat verder onder de foto

Schermafbeelding 2017-05-29 om 13.46.08

Het PSV-hart van Frank Lammers en Cees Geel
Beeld: Rob Willemse

Cees Geel en Frank Lammers hebben niet alleen het acteren gemeen, merkten ze al op de toneelschool van Amsterdam. Ze bleken ook hun liefde voor PSV te delen. “We hebben dus wel samen onze eerste seizoenskaart gekocht.” Ze wonen in Amsterdam, zijn gevallen apart in de hoofdstad vanwege hun hart dat klopt voor de club uit Eindhoven. Geregeld moeten ze van zich afbijten. 

Tekst gaat verder onder de foto

Schermafbeelding 2017-05-29 om 13.49.05

Shanice van de Sanden en Barbara Barend: wij zijn doorzetters
Beeld: Iris Planting

Hoewel Barbara Barend door een blessure al op haar zestiende met voetballen moest stoppen, bleef ze het vrouwenvoetbal op de voet volgen. Ze kent Shanice van de Sanden, de razendsnelle speelster van Liverpool, al jaren. In aanloop naar het EK in Nederland (16 juli – 6 augustus) ontmoeten ze elkaar. Niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst. 

Verder ook aandacht voor de volgende verhalen:

– We bezoeken het Rijksmuseum met het boegbeeld van het shorttracken Sjinkie Knegt
– De Papendalganger van deze editie is paralympisch snowboardster Lisa Bunschoten
– Zwemmer Arno Kamminga geeft zich bloot
– Voormalig motorracer Will Hartog vertelt over de dag dat alles misging
– Humberto Tan, Sander Lantinga, Hadewych Minis, Art Rooijakkers en Jan Kooijman vereren hun Helden

En uiteraard nog veel meer.
Veel leesplezier gewenst! 

Delen: