Word abonnee

Uit helden

Het PSV-hart van Cees Geel en Frank Lammers

door: Redactie Helden
5 juni 2017

Cees Geel en Frank Lammers hebben niet alleen het acteren gemeen, merkten ze al op de toneelschool van Amsterdam. Ze bleken ook hun liefde voor PSV te delen. “We hebben dus wel samen onze eerste seizoenskaart gekocht.”

Tekst: Rob Willemse

Ze wonen in Amsterdam, zijn gevallen apart in de hoofdstad vanwege hun hart dat klopt voor de club uit Eindhoven. Geregeld moeten ze van zich afbijten. 

Cees: “Ik heb geen hekel aan Ajax of Feyenoord, maar PSV is sympathieker, dynamischer. En ja, als PSV’er word ik in Amsterdam weleens in een hoekje gedrukt en dan moet ik me wel laten horen. Meestal beginnen Amsterdammers tegen mij, zeker in de jaren dat ze onder Frank de Boer een paar keer kampioen werden. Nou, dan moet ik wel een paar grappen terugsturen en dat gaat makkelijker als ik wat argumenten in handen heb. En wat Ajax-supporters zingen richting Feyenoord… ‘Als het lente wordt, sturen wij bommen naar Rotterdam.’ Dat is nou ook niet zo’n leuke tekst.”

'Niemand wilde wat van me drinken'

Frank: “Dat is zeker geen leuke tekst. ‘Helemaal niks in Amsterdam’ is grappig. Halverwege de jaren 80 ben ik PSV-supporter geworden, toen onze statistieken veruit de beste van heel Nederland waren. We hebben heel mooie Ajax-PSV’s meegemaakt, wonnen geregeld in Amsterdam. En dat was ook de tijd dat ik er studeerde. Café De Pels, 0-3 bij rust waarna de tent leegstroomde, de barman een bier voor me neerzette en zei: ‘Dit is je laatste en je komt hier nooit meer voetbal kijken!’ Toen die derde er inging, had ik nog ‘Rondje voor de hele zaak’ geroepen. Maar niemand wilde wat van me drinken. Gelukkig maar. Want ik had geen geld, dus ze hadden me bankroet kunnen zuipen.” 

Het complete verhaal is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkels ligt, maar natuurlijk ook via Blendle.

Delen: