Word abonnee

Uit helden

Ranomi en Ferry: Hot en steamy

door: Redactie Helden
23 november 2016

Haar derde Spelen liepen uit op een teleurstelling, terwijl hij zijn langgekoesterde droom in Rio in vervulling zag gaan. Na de zomer betrokken zwemkoningin Ranomi Kromowidjojo (26) en kersverse olympisch kampioen openwaterzwemmen Ferry Weertman (24) hun nieuwe liefdesnestje

Tekst: Jasper Boks en Marlies van Cleeff

“Het duurde nog best lang voordat de media het hadden opgepakt,” zegt Ferry Weertman over de liefde die anderhalf jaar geleden tussen hem en collega Ranomi Kromowidjojo opbloeide. “Roddelbladen waren nieuw voor me. Gelukkig wisten we toen zelf ook al dat het tussen ons serieuzer was.” “Maar Ferry moet geen grapjes maken, niet ineens over mijn buik wrijven of zo,” vervolgt Ranomi lachend, “dan staat het meteen in de Privé.”

De openwaterzwemmer werd in 2015 ineens bekend als ‘vriend van’, nog niet vanwege zijn eigen zwemprestaties. Deze zomer kwam daar verandering in, in Rio veroverde Ferry goud op de 10 kilometer: “Sinds de Spelen word ik nu ook af en toe herkend op straat, maar ik ben nog niet zo’n BN’er als Ranomi.”

Ferry: 'Sinds de Spelen word ik nu ook af en toe herkend op straat, maar ik ben nog niet zo’n BN’er als Ranomi'

Terug in Eindhoven stond samenwonen op het menu. Met twee katten, vier gouden olympische medailles en één zilveren betrokken Ranomi en Ferry hun nieuwe appartement. Zijn ze ook al bezig met huisje-boompje-beestje?

Ranomi: “We zijn wel burgelijk, hoor, passen precies in het plaatje. We wonen in een flat waarin iedereen samenwoont. Ha, we hebben al een huisje en twee beestjes, mijn katten…”

Ferry, lachend: “We moeten wel een groter huis kopen als we een boom willen.”

Ranomi: “Maar zolang ik zwem, is het niet handig om aan kinderen te beginnen. Dat komt daarna wel.”

Het complete verhaal met Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkel ligt, maar natuurlijk ook op Blendle.

Delen: