Word abonnee

Uit helden

Poels: ‘Merk dat ik hoge gunfactor heb’

door: Redactie Helden
24 juni 2016

Het leven lacht Wout Poels toe. Een nieuwe liefde en een sportieve doorbraak met een emotionele zege in Luik-Bastenaken-Luik. In de nieuwe Helden vertelt hij dat hij deze zomer wilt schitteren in de Tour de France naast Chris Froome en op jacht wilt gaan naar olympisch goud in Rio. “Ik merk dat ik een hoge gunfactor heb.”

Door: Jaap Stalenburg & Robert Prins

Chris Froome, Tour de France-winnaar, kopman en kamergenoot bij Team Sky: “Poels heeft het vorig jaar in de Tour fantastisch gedaan. Hij was de laatste die bij me was in de bergen. Hij is een geweldige jongen en we delen een kamer. Als kamergenoot is hij vreselijk met zijn Nederlandstalige muziek.”

'Chris en ik zijn totaal verschillende types, maar daarom klikken we misschien wel zo goed'

Wout Poels: “Soms komt Chris binnen en dan heb ik Guus Meeuwis opstaan. Froome heeft roots in Zuid-Afrika en spreekt en verstaat een beetje Nederlands. We zijn totaal verschillende types, maar daarom klikken we misschien wel zo goed. Alleen in de Tour delen we geen kamer, dan hebben we eigen kamers. Maar in etappekoersen als de Dauphiné liggen we samen. Dan hebben we het samen vaak over de koers. Hoe ging het die dag? Wat moet beter? Of we maken een plan voor de volgende dag.”

“Chris weet altijd heel goed waar hij mee bezig is. Hij wil presteren in de Tour, daar draait alles om. Of het gezellig is met hem op een kamer? Op zich wel hoor. Ik laat hem weleens toffe video’s van Dumpert of Facebook zien, dan moet hij altijd vreselijk lachen. Soms is het heel rustig op de kamer, zijn we allebei moe. Dan praten we even en vallen vervolgens in slaap. Ik heb hem eigenlijk goed leren kennen toen hij me ineens uitnodigde om mee op trainingskamp te gaan naar Zuid-Afrika. Toen leerde ik wat een vedette moet doen om in vorm te komen. Een zwaar regiem. Iedere ochtend om vijf uur opstaan, een uur of zes trainen, masseren, eten, stabiliteitsoefeningen en weer slapen.”

Het volledige verhaal met Wout Poels is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkel ligt, maar natuurlijk ook via Blendle.

Delen: