Word abonnee

Uit helden

Ronald: ‘Erwin en ik zijn elkaars beste vrienden’

door: Redactie Helden
23 februari 2016

De gebroeders Koeman doen in Southampton eindelijk wat ze al jaren op hun verlanglijstje hadden staan: samenwerken in de voetballerij. Helden zocht Ronald en Erwin op in Engeland.

Ronald: “Erwin en ik zijn elkaars beste vrienden. Het mooie van onze samenwerking is dat we nu inzien wat we hebben gemist in al die jaren dat we allebei druk waren in de voetballerij. We belden wel, maar zagen elkaar eigenlijk veel te weinig. Dat besef je pas als je elkaar iedere dag ziet en inmiddels hebben we dat gemis hier ingehaald.”

‘Dat mijn jongere broer mijn baas is, I don’t care’

Erwin: “Dit is het ultieme. En dat mijn jongere broer mijn baas is, I don’t care. Ik zie het ook niet zo. In Engeland is dat anders. Hier wordt echt tegen de boss opgekeken. Dat merk ik iedere dag. Ronald krijgt veel aandacht van de supporters en de media. Ik heb daar absoluut geen probleem mee. En als ik toch iemands assistent moet zijn, dan het liefst die van mijn broer.”

Hoewel Ronald al eens in verband werd gebracht met een vertrek naar een grotere club dan Southampton, zitten hij en Erwin voorlopig nog goed. Ronald: “Het is onze intentie om ons contract tot medio 2017 uit te dienen. Het bevalt ons goed bij deze club. Zoals ik wel vaker zeg: het voetbal, de supporters, en de manier waarop we hier zo geweldig kunnen werken, maakt alles goed.”

Erwin: “De ervaring die ik nu met Ronald deel, is schitterend. Die had ik voor geen goud willen missen.”

Het verhaal met de gebroeders Koeman kun je lezen in de nieuwe Helden. Ook via Blendle, klik hier.

Delen: