Word abonnee

Uit helden

Tom Boonen is rock-‘n-roll

door: Redactie Helden
15 maart 2017

Tom Boonen is al vijftien jaar de grote wielerheld van België, maar nu draait alles om Het Afscheid. We vroegen betrokkenen naar de uittredende klassiekerkoning. 

Tekst: Frits Barend & Jasper Boks

Niki Terpstra is een van die personen. Hij is de winnaar van Parijs-Roubaix in 2014 en werd tweede in de Ronde van Vlaanderen in 2015. Terpstra is al jaren ploeggenoot van Boonen bij Quick-step. 

'We praten over zaken die ons bezighouden, vooral over kinderen'

“Voor mij is Tom vooral een heel leuke collega. We hebben het altijd heel gezellig met elkaar en dat is wel belangrijk, want wij brengen meer uren met elkaar door buiten dan in de koers. Als ik aan Tom denk, denk ik ook aan trainingskampen. We gaan dan niet samen op stap, maar praten over zaken die ons bezighouden. Nu we ouder worden, gaat het vooral over kinderen en minder over vrouwen en snelle auto's.”

“De hupe rond Tom op dit moment in Vlaanderen is wel speciaal, een beetje over the top soms, maar het is ook wel weer mooi om te zien dat de koers hier zo leeft. Tom is hier een superster waar iedereen nu opduikt. In Nederland kunnen we het bijna niet voorstellen dat dit gebeurt.”

'Hij is onwijs sterk, ook aan de finish'

“Als coureur is zijn kracht vooral zijn eindschot natuurlijk. Hij won niet voor niks de groene trui in de Tour en hij kon en kan de zware klassiekers supergoed aan. Hij is onwijs sterk, ook aan de finish. Dat is een ideale mix. Het is moeilijk te zeggen wat ik vanhem geleerd heb, maar wat ik mooi aan hem vind is dat hij altijd zo relaxed is voor de koers. Als ik dan juist een beetje gespannen ben, zorgt dat voor een mooie combinatie. Alles wordt een beetje zen. Ik ga Tom zeker missen in en rond de koers.”

Het complete verhaal over Tom Boonen is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkels ligt, maar natuurlijk ook op Blendle

Delen: