Word abonnee

Uit helden

Tom Dumoulin, over hoe het is om hem te zijn

door: Redactie Helden
24 april 2017

Zijn dagen als succesvolle vrijbuiter zijn geteld. Tom Dumoulin verschijnt voortaan als klassementsrenner aan de start. Helden ging bij de kopman van Team Sunweb  voor een gesprek over de dood, Donald Trump, Geert Wilders en Max Verstappen. 

Tekst: Jaap Stalenburg & Jasper Boks

Loopt het soms een beetje uit de hand om Tom Dumoulin te zijn?
“Af en toe wel, ja. Ik vind het heel leuk als ik aandacht krijg als ik Tom de Wielrenner ben. Als ik bij een koers ben, vind ik het ook prettig dat er mensen speciaal voor mij zijn gekomen en me toejuichen. Maar er zijn ook momenten dat ik even rust wil, dat zijn de momenten dat ik niet op de fiets zit, dan ben ik Tom Privé. Eigenlijk zou ik een knopje willen hebben die ik aan en uit kan zetten. Mensen weten natuurlijk niet wanneer ik liever even op mezelf wil zijn, of lekker ongestoord met familie of vrienden wil kletsen. Zij zien mij altijd als Tom de Wielrenner en dat snap ik dondersgoed.”

Kan Tom Privé in Maastricht nog de kroeg in?
“Uit eten gaan lukt nog wel, maar de kroeg in duiken in Maastricht is vaak niet leuk meer. Heel erg jammer. Iedereen wil graag een foto van me maken om op social media mee op te scheppen. Als ik ongestoord de kroeg in wil, moet ik eigenlijk wachten op carnaval, dan kan ik me verkleden. Vorig jaar ben ik nog een dagje carnaval gaan vieren, maar dat is ook anders dan vroeger. Ik stond een beetje schaapachtig om me heen te kijken. Voor mijn sport stond ik het mezelf niet toe om te drinken. En zonder drank voelt het toch niet écht als carnaval vieren.

Het hele verhaal met Tom Dumoulin is te lezen in de nieuwe Helden die je hier met 25% korting kunt kopen! 

Delen: