Word abonnee

Uit helden

Vermeer: ‘Ik lees elke avond de Bijbel’

door: Redactie Helden
26 februari 2015

De ogen zijn vanavond gericht op Kenneth Vermeer als Feyenoord het in de Europa League opneemt tegen AS Roma. De doelman maakte begin dit seizoen de veelbesproken transfer van Amsterdam naar Rotterdam. Victoria Koblenko sprak hem.

“Eerlijk gezegd ben ik nooit met druk bezig,” zegt Kenneth Vermeer in het magazine van Helden, “ik weet wat ik waard ben.”

'Ik speelde zo lang niet en uit het buitenland kwam geen club die me wilde. Dan is er geen mooiere kans dan een club als Feyenoord'

Heb je ook geen druk gevoeld na al die emotionele reacties na je sensationele transfer van Ajax naar Feyenoord?
“Velen zouden het niet durven. Maar ik moest aan mezelf denken. Ik speelde zo lang niet en uit het buitenland kwam geen club die me wilde. Dan is er geen mooiere kans dan een club als Feyenoord. Ik heb binnen drie dagen moeten beslissen. Mijn pa zei meteen: ‘Doen!’”

Met bedreigingen, beledigingen en bewaking tot gevolg.
“Het ging om mijn carrière. Als ik ga nadenken wat de Ajaxsupporters ervan vinden, dan baseer ik mijn beslissing daar op. Dat zou treurig zijn.”

Waar heb je op dat soort momenten steun aan?
“Ik lees de Bijbel, elke avond voor het slapen gaan. Als ik kan, ga ik elke zondag naar de kerk. Ik ben ermee opgegroeid, ben gedoopt. Leren bedanken is belangrijk. Daar heb ik veel steun aan gehad, ook toen ik vaak op de bank zat.”

'Ik ging van ‘alles’ naar bijna niets: in mijn relatie én hoe vaak ik mijn kleine zag. Ik denk zeker dat het ook invloed heeft gehad op mijn prestaties'

Hoe verklaar je zelf je plotselinge plaats op de bank bij Ajax?
“Anderhalf jaar daarvoor gingen mijn vriendin en ik na acht jaar uit elkaar. Er moesten allemaal dingen worden geregeld. Los van het advocatenwerk ging ik van ‘alles’ naar bijna niets: in mijn relatie én hoe vaak ik mijn kleine zag. Dat hakte erin. Ik denk zeker dat het ook invloed heeft gehad op mijn prestaties.”

Het hele interview met Kenneth Vermeer is te lezen in de nieuwe Helden Magazine, die nu in de winkels ligt. Het magazine is ook via de website te bestellen en het hele interview is ook te lezen via Blendle.

Delen: