Word abonnee

Uit helden

Verweij: ‘Deelnemen aan NK gaat niet lukken’

door: Redactie Helden
13 oktober 2015

Koen Verweij (25) kende een moeilijk en bewogen schaatsjaar. Hij leverde na het seizoen zijn contract bij Corendon in en leefde van zijn spaargeld. Inmiddels is hij aangesloten bij een nieuwe ploeg: Team4Gold. Maar in topconditie verkeert hij allerminst.

“Eerst moet mijn lichaam herstellen,” zegt Koen Verweij in de speciale editie van Helden. “Dan kan ik pas weer fit worden. Iedereen verwacht dat ik ga schaatsen, maar dat betekent niet dat het moet. Ik heb het voordeel dat ik kan pieken op het goede moment; ik ben een winnaar, geniet van de spanning voor een wedstrijd.”

'Ik wil Rio halen als lid van de achtervolgingsploeg'

Zijn doel dit seizoen is zo fit mogelijk worden. “Ik wil ervoor zorgen dat ik weer zware trainingsarbeid aan kan en een brede basis kan neerleggen voor de komende seizoenen.”

In dat traject van fit worden gebruikt hij de fiets. “Ik heb inmiddels het baanwielrennen opgepakt waarbij ik heel goed begeleid word door bondscoach Peter Schep. Ik heb met Peter een schema opgesteld, zodat ik weer fit kan worden.” Het doel? “Ik wil Rio halen als lid van de achtervolgingsploeg, ben hard aan het trainen op de wielerbaan van Alkmaar.”

'Wellicht ben ik dan een stuk fitter om wedstrijdarbeid aan te kunnen, maar die kans acht ik zeer klein'

Stoppen met schaatsen doet Verweij niet, maar op het NK afstanden zullen we hem niet in actie zien komen. “Ik denk niet dat het mogelijk is. Ik ga het proberen. Het NK afstanden is verplaatst, het vindt plaats aan het einde van het jaar. Wellicht ben ik dan een stuk fitter om wedstrijdarbeid aan te kunnen, maar die kans acht ik zeer klein.”

Lees het hele interview in de speciale editie van Helden. Deze is exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat.  

Delen: