Word abonnee

Uit helden

Verweij: ‘Voor het eerst serieus verliefd’

door: Redactie Helden
12 oktober 2015

Koen Verweij (25) kende een moeilijk en bewogen schaatsjaar. Hij leverde na het seizoen zijn contract bij Corendon in, leefde van zijn spaargeld, maar desondanks gaat het goed met hem.

“Ik ben hartstikke gelukkig. Met het afscheid nemen van de schaatsploeg is een last van mijn schouders gevallen, daardoor alleen al voel ik me gelukkig. En ik ben verliefd geworden! Natuurlijk heb ik weleens wat gehad, maar ik durf wel te zeggen dat ik voor het eerst echt serieus verliefd ben. We hebben elkaar tijdens een barbecue leren kennen. Gek eigenlijk, ik reis de hele wereld over en word verliefd op een girl next door, Charlotte Verhagen uit Schoorl. We wonen sinds kort samen en ik kan wel zeggen dat ik me bij haar echt thuis voel. Ik kom bij haar tot rust. We kunnen ook echt met elkaar praten. Ik ben gevallen op haar uitstraling, op de blik in haar ogen. We zijn gewoon een leuk stel, kunnen ook samen gewoon op de bank zitten. Ik was nooit iemand van even knuffelen, maar met haar heb ik dat wel. Dat geldt voor haar trouwens ook.”

'Ik ben trots op haar, maar ook kritisch'

Koen vervolgt: “Charlotte is amazone, traint ook elke dag. Ze is springruiter op het hoogste niveau. Ik ben al een paar keer mee geweest als ze concours had. Ik ben trots op haar, maar ook kritisch. Ik heb meteen gevraagd of ik het mocht proberen en ik moet bekennen dat ik het al aardig beheers. We kunnen in elk geval samen rijden, dan gaan we de duinen in. Ik heb het paard redelijk onder controle. Het paard voelt ook of je een persoonlijkheid bent. Ik had meteen iets van: kom maar op. Ik ben ook nooit bang geweest om te vallen.”

Lees het hele interview in de speciale editie van Helden. Deze is exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat.  

Delen: